Penezićeva in Lazovićeva v Vardar

Vrste rokometašic Krima naj bi v prihodnji sezoni zapustili glavni zunanji igralki Andrea Penezić in Barbara Varlec Lazović.

Objavljeno
27. januar 2014 20.51
Posodobljeno
27. januar 2014 20.51
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana - Kot poroča spletna stran Balkan Handball, ki se sklicuje na vire iz Skopja, bosta Penezićeva in Lazovićeva okrepila Vardar. Pri makedonskih prvakinjah z denarjem ruskega mogotca Sergeja Samsonenka sestavljajo sanjsko ekipo, v kateri je denimo že najboljša igralka sveta v letu 2013 in bivša krimovka Andrea Lekić.

Iz ljubljanskega kluba, ki bi z odhodom vodilnih strelk ogromno izgubil, informacij o tem še ni. Več naj bi bilo znanega po jutrišnji novinarski konferenci pred sobotno tekmo z Larvikom v ligi prvakinj. Prestop je medtem že potrdil makedonski klub na svoji facebook strani, novico pa je povzel portal Makedonski Sport in zapisal, da je prestop logičen, ker se je Krim znašel v finančnih težavah.

Kot je znano, so Stožice v zimskem premoru že zapustile tri tujke: Linnea Torstensson, Carmen Martin in Patricia Vizitiu. Direktor Goran Dujić je potrdil, da ima klub težave z izplačili plač (zaostajale naj bi dobra dva meseca), a zatrdil, da bo Krim tudi v prihodnje imel močno ekipo in ostal konkurenčen evropski eliti.

V Vardar je pred kratkim že odšel dolgoletni član strokovnega štaba Uroš Bregar in prevzel mesto pomočnika trenerke Indire Kastratović.

Krim, dvakratni evropski prvak (2001, 2003), bo drugi del sezone v ligi prvakinj začel v soboto, ko bo v Stožicah gostil Larvik. Ekipi sta se v prejšnji sezoni merili v polfinalu. V skupini sta še Györ in Budućnost.

Desna zunanja Barbara Lazović Varlec (26 let) je zelo pomembna slovenska reprezentantka, leva zunanja Andrea Penezić (28) pa je bila šestkrat zapored razglašena za najboljšo hrvaško rokometašico. Ob krilni igralki Tamari Mavsar sta bili najbolj učinkoviti pri Krimu v prvem delu sezone. Dujić je pred časom govoril, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bi Penezićevo zadržal v klubu do konca njene kariere.

Odliv igralk je slaba novica za trenerja Toneta Tislja, ki si obeta, da bo Krim še tretjič popeljal na evropski vrh.