Pivovarji do konca sezone brez Lekaija

Mate Lekai je zaradi poškodbe palca na desni roki verjetno že končal sezono, Nemanja Zelenović podaljšal pogodbo.

Objavljeno
04. marec 2013 15.16
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Celje - Dan po velikem finalu pokala Slovenije, v katerem so rokometaši Celja na kolena spravili tekmece iz Velenja in še 16. osvojili pokalno lovoriko, so v taboru pivovarjev dobili dobro in slabo novico. Mate Lekai, ki je na včeraj prikazal izjemno predstavo, je namreč zaradi poškodbe prsta verjetno že končal letošnjo sezono. Za dobro voljo pa je poskrbel Nemanja Zelenović, ki je podaljšal pogodbo s celjskim klubom vse do konca sezone 2014/15.

Lekai jo je skupil v enem od dvobojev, saj si je zlomil palec desne roke, zaradi česar bo potrebna operacija, kjer mu bodo verjetno v oporo vstavili vijak, so sporočili iz kluba. Danes so mu v celjski bolnišnici nekoliko naravnali zlom, jutri pa se bodo odločili ali je potrebna še operacija. Mate si je prst zlomil že v prvem delu igre in je nato tekmo z zlomljenim prstom odigral do konca. Ta poškodba bo hud udarec za celjsko zasedbo, saj je Mate predstavljal rešitev tudi na položaju levega zunanjega igralca in alternativo visokemu Mačkovšku.

Zelenović: Smo prava klapa, pogoji za napredek so idealni

Nemanja Zelenović je bil minuli konec tedna izbran za najboljšega igralca zaključnega turnirja pokala Slovenije, danes pa je s Celjani podpisal novo pogodbo, ki se izteče ob konce sezone 2014/15.

»Velika čast mi je, da sem podaljšal sodelovanje in ostal s klubom kot je RK Celje Pivovarna Laško. Vesel sem, da bom še naprej med temi fanti s katerimi se odlično razumemo in smo prava klapa. Tukaj so idealni pogoji, da se bom lahko še v naprej izpopolnjeval ter napredoval v svoji igri. Sam se bom trudil, da prikažem še boljše igre, ki bodo koristile tej veliki ekipi, ki je zaslužna tudi za včerajšnji naziv najboljšega igralca. Vesel sem, da te uspehe delim z njimi in prepričan sem, da je naslov pokalnega prvaka le eden v nizu naših uspehov, ki bodo še sledili,« je dejal Zelenovič, ki je pred dnevi praznoval 23. letni rojstni dan.

»Zelo vesel sem, da smo našli skupni jezik in da nadaljujemo z delom, ki smo si ga začrtali. Pri Nemanji je v zadnje pol leta viden izjemen napredek, še vedno pa ima ogromno rezerv. Že sedaj se je razvil v odličnega igralca, vidim pa priložnost, da se razvije v pravega nosilca igre. Mislim, da je zadovoljstvo ob podaljšanju pogodbe obojestransko in da bo Nemanja tukaj še zelo napredoval in še naprej koristil ekipi v kateri se odlično počuti,« je bil z opravljenim poslom zadovoljen tudi celjski trener Vladan Matič.