Po 20. zvezdici Krim v boj za golo preživetje

Rokomet: v drugi polfinalni tekmi so Ljubljančanke razbile tekmice iz Zagorja.

Objavljeno
19. maj 2014 13.34
Krim proti Zagorju.Na sliki 20.državne prvakinje so Krimovke Ljubljana,17.05.2014
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Krim Mercator je na povratni tekmi finala DP nadigral Zagorje GEN-I in še dvajsetič zapored osvojil naslov. Toda pravi boj se zanj šele začenja. Nekako bo treba rešiti 800.000 evrov dolga in sestaviti spodobno ekipo za naprej.

V premajhni galjeviški dvorani je Krim, katerega igralke že pol leta niso prejele plač, odigral evropsko tekmo, polamatersko Zagorje prvenstveno in vse je bilo odločeno že po nekaj minutah. Zagorju ostane tolažba, da je na prvi tekmi ostal neporažen (24:24). V soboto ni imel rešitev proti čvrsti obrambi in je kot za stavo prejemal lahke gole.

Krim, ki ga zadnji mesec vodi Marta Bon, uradno pa je trener še vedno Tone Tiselj, bodo verjetno zapustile vse tujke z izjemo Jelene Grubišić, ki se šele vrača po dolgotrajni poškodbi, pa tudi Barbara Lazović. Ker ima veliko slovenskih reprezentantk veljavne pogodbe v tujini, se bo treba pametno odločiti glede nujnih okrepitev iz tujine.

Bonova naj bi z novim vodstvom v teh dneh podpisala triletno pogodbo in v tem času poskrbela, da bo Krim spet predstavljal okostnico slovenske reprezentance. Ta si bo prav tako bod njenim vodstvom junija na tekmah s Švedsko (Kodeljevo) in Srbijo (Niš) skušala priigrati nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta decembra gostili Hrvaška in Madžarska.

»Za slovenski ženski rokomet je zelo pomembno, da bo Krim še naprej ostal pomemben igralec na evropski sceni,« je po finalu povedala Bonova, brez katere bi se lovorika gotovo preselila v Zagorje.