Po Bonovi Bregar

Novi selektor slovenske ženske rokometne reprezentance bo Uroš Bregar, dosedanji pomočnik Marte Bon.

Objavljeno
14. september 2015 12.58
acr rokomet
Peter Zalokar, šport; J. P., Delo.si
Peter Zalokar, šport; J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo dobila novega selektorja. Po poročanju športnega dnevnika Ekipa SN bo namreč Marta Bon stolček prepustila svojemu dosedanjemu pomočniku Urošu Bregarju, ki naj bi ga predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) potrdilo na jutrišnji seji. Bonova je sicer selektorsko vlogo nastopila septembra leta 2012, ko je nasledila Toneta Tislja, mandat pa bi ji potekel prihodnje leto.

Izkušeni 53-letni strokovnjakinji, ki vodi tudi zasedbo slovenskega šampiona Krima Mercatorja, se je stolček zamajal že junija po dveh težkih porazih v dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu proti Franciji (20:27 in 21:27). Vseeno Bonova ostaja najuspešnejša selektorica ženske izbrane vrste, saj je na svetovnem prvenstvu leta 2003 na Hrvaškem slovenske rokometašice popeljala do končnega osmega mesta.

Kdo je Uroš Bregar? Poleti je prevzel vodenje madžarskega ženskega prvoligaša Vaca, s katerim je po treh kolih nove sezone še neporažen, pred tem je bil leto dni pomočnik pri skopskem Vardarju. Slovenke sicer prvi izziv pod novim selektorjem čaka v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto na Švedskem, v izjemno zahtevni »balkanski« skupini se bodo od začetka oktobra dalje merile s Hrvaško, Makedonijo in Črno goro.