Po pomladni razprodaji ugleda Krim na pravi poti

Slovenske rokometne podprvakinje vendarle v ligo prvakinj, v kateri ne bodo zgolj za številko.

Objavljeno
13. september 2016 00.46
Ženski rokomet Krim Mercaror - Indeco Conversano.Zmaoslavje Krimovk. V Ljubljani 11.9.2016[ .šport.kriim]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljano – Kdor v zadnjem obdobju ni spremljal dogajanja okrog Krima Mercatorja, se je lahko čudil, ko so se domače rokometašice po zmagi s 37:16 zapodile po igrišču na Kodeljevem in se prešerno veselile uvrstitve v ligo prvakinj. Očitno je bilo, da se je po 45 dneh napornih priprav vsem odvalila velikanska skala od srca.

Krim se ni dotaknil dna 30. januarja, ko je remi z Zagorjem na Galjevici pomenil začetek konca njegove 21-letne vladavine v Sloveniji, temveč nekaj tednov pozneje s spodletelim manevrom, posojo igralk Ajdovščini, s čimer se je zameril dobršnemu delu športne javnosti. No, obzorja so se kmalu zjasnila, prihod trenerja Uroša Bregarja je prinesel svež veter, krimovke so osvojile pokal in superpokal. Potem ko so jim Zagorjanke prepustile mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je Krim dobil gostiteljstvo turnirja, na katerem je konec tedna z dvema zmagama dosegel cilj.

Člani izvršilnega odbora s predsednikom Goranom Bojovićem na čelu so bili na Kodeljevem nasmejani kot že dolgo ne in celo župan Zoran Janković je na poti v Stožice zavil še na Kodeljevo. Krim ostaja del elite, a še vedno vleče železno coklo in dobršen del proračuna namenja za poplačilo starih dolgov. Tudi v tem tiči razlog za vrzel na desnem zunanjem položaju, ki jo bosta krpali novinki Tamara Georgijev in Nina Jeriček.

Krim se bo meril z Norvežankami, Dankami in Švedinjami, vsaj od enih bo moral biti boljši, če želi še šest tekem v spomladanskem delu sezone. »Smo ekipa v vzponu, tudi v LP bomo konkurenčne, menim celo, da lahko pripravimo presenečenje. Igra ima rep in glavo, počasi se vzpostavlja hierarhija, obramba je čvrsta, več rezerv imamo v napadu. Želeli bi si še levoroko strelko, a v obdobju sanacije je to težko,« se omejitev zaveda vratarka Miša Marinček, po odhodu Tamare Mavsar nova »šefica« v slačilnici.

Oddahnila se je tudi glavna v pisarni Deja Ivanović, vendar ni prikimala vprašanju, ali bi morebitni neuspeh pomenil usodni udarec za Krim in njegove načrte. »Krim je prevelika inštitucija, da bi bil odvisen od ene tekme. Preživeli smo izgubo naslova in tudi brez lige prvakov bi se naše kolesje vrtelo naprej,« je dejala Ivanovićeva in povedala, da se bo LP igrala v Stožicah, čeprav bi bilo morda bolj smotrno nadaljevati na Kodeljevem, kjer lahko že tisoč ljudi pripravi dobro navijaško vzdušje ... »Odločitev je padla in tako bo. Verjamemo, da bo naša nova energija privabila več gledalcev v našo prelepo dvorano.« Pa je kadrovski mozaik dober mesec pred štartom LP dokončno sestavljen? »Glede na strukturo proračuna smo s stroko enotni, da razen v primeru ekstremno ugodne priložnosti ne bomo spreminjali ekipe. Ta je dovolj kakovostna, da proti nikomur ne bo izobestila bele zastave, bojevita je in željna dokazovanja.«

Ni kaj, po pomladni razprodaji ugleda je Krimova jesenska kolekcija veliko bolj privlačna.