Pokal EHF: Mariborčani v četrtfinalu proti Göppingenu

Rokometaši mariborskega Branika se bodo v četrtfinalu tekmovanja pomerili z nemškim Göppingenom

Objavljeno
26. marec 2013 10.45
Posodobljeno
26. marec 2013 10.45
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju je danes potekal žreb četrtfinalnih parov lige prvakov in pokala EHF, v katerem sodeluje preostali slovenski klub Maribor Branik.

Že pred žrebom je bilo jasno, da se bodo Mariborčani pomerili z nemškim moštvom, žreb pa jim je za nasprotnika določil Göppingen, za katarega igra slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt. Preostala para sta KIF Kolding - Team Tvis Holstebro in SC Magdeburg - Rhein Neckar Löwen.

»Pravzaprav pred žrebom nismo imeli posebnih pričakovanj, vedeli smo, da nas čakajo vsi trije nemški klubi, ki so zelo kakovostni, vseeno pa smo pa z žrebom zadovoljni. Ekipo Göppingena poznamo, saj jo spremljamo redno v nemškem prvenstvu, gledali pa smo jo tudi v skupinskem delu, ko je igrala s Koprom. Gre za izrazitega favorita, pri katerih odlično brani Primož Prošt, ki se je v zadnjem času zelo izkazal, a ne glede na to, se teh tekem zelo veselimo,« je o žrebu povedal trener mariborske ekipe Marko Šibila.

Svoje mnenje je podal tudi trener Göppingena Velimi Petković. »Mariborsko ekipo zelo dobro poznam, čeprav sem si šele pred kratkim na videu ogledal njihove tekme, ko sem naše moštvo pripravljal na skupinski del proti Kopru. Maribor igra hiter in aktiven rokomet, podobno kot ga je igrala slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu. Prav gotovo bomo gledali dve zanimivi tekmi, pred nami pa je težka naloga.«

V četrtfinalu bodo na sporedu le tri tekme, saj se je francoski HBC Nantes kot organizator sklepnega dela tekmovanja že uvrstil na zaključni turnir četverice.

Znano je tudi, da bodo Mariborčani prvo tekmo četrtfinala igrali doma 20. ali 21. aprila doma, teden dni kasneje pa na gostovanju povratno.

Pari četrtfinala pokala EHF

Maribor Branik (Slovenija) - Frisch Auf Göppingen (Nemčija)

KIF Kolding (Danska) - Team Tvis Holstebro (Danska)

SC Magdeburg (Nemčija) - Rhein Neckar Löwen (Nemčija)

 

Pari četrtfinala lige prvakov (prve tekme 17.-21. april - povratne tekme 24.-28. april)

Atletico Madrid (Španija) - Barcelona (Španija)

Metalurg (Makedonija) - Kielce (Poljska)

Kiel (Nemčija) - Veszprem (Madžarska)

Flensburg (Nemčija) - Hamburg (Nemčija)