Poškodovanega Mlakarja bo zamenjal Cehte

Rokometaš Celja PL Žiga Mlakar si je na klubskem treningu poškodoval mečno mišico in bo manjkal dva tedna.

Objavljeno
24. oktober 2016 19.53
uho-Gorenje Velenje-Fuchse Berlin
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske moške članske reprezentance v rokometu Veselin Vujović v prvem ciklusu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo čez dve leti gostila Hrvaška, ne bo mogel računati na poškodovanega desnega zunanjega igralca Celja Pivovarne Laško Žigo Mlakarja, ki je zavoljo težav s kolenom izpustil že olimpijski turnir v Riu.

Šestindvajsetletni igralec, ki je v tej sezoni lige prvakov in lige SEHA zabil že 43 zadetkov, si je namreč na enem od klubskih treningov v sklopu priprav na obračun s Kristianstadom (29:29) poškodoval mečno mišico in bo, kot sporočajo iz kluba, s parketov odsoten vsaj dva tedna.

V dvajseterici kandidatov za nastop na prvih dveh tekmah s Švico in Portugalsko ga bo zamenjal 24-letni član Gorenja Nejc Cehte, ki je doslej majico članske izbrane vrste oblekel dvakrat, v pripravljalnih dvobojih z Nemci pred tremi leti. Brestaničan, ki za velenjsko moštvo igra od leta 2013, je v tej sezoni lige SEHA prispeval 19 golov, največ - 5 - za zmago nad Našicami.

Zbor trikratnih olimpijskih udeležencev, ki bodo januarja tudi že osmič nastopili na svetovnem prvenstvu, bo v nedeljo v Velenju, kjer bo 2. novembra ob 18. uri na sporedu tudi prvi kvalifikacijski obračun s Švico, za katerega so vstopnice po ceni 8 € (v predprodaji) oziroma 10 € (na dan tekme) že na voljo.