Poti v Celje so se »odpovedali« Švicarji

Danes bodo pri CPL na Dunaju dobili tekmece za novo sezono lige prvakov.

Objavljeno
30. junij 2016 16.51
Tanja Volarič
Tanja Volarič

Ljubljana – Četudi je že čas športnih dopustov, bo pri celjskem rokometnem klubu danes vsa pozornost usmerjena v avstrijsko prestolnico, kjer jim bodo tlakovali pot za jesenske mesece in tudi tako želeno podaljšanje tekmovalne sezone. Letos so se sicer znašli v nižjem bobnu kot lani, a imajo večje ambicije, saj bodo novo sezono pričakali brez popolnega kadrovskega prepiha.

Četudi so si Celjani že lani zadali realne cilje, jim ob neuvrstitvi iz skupine smrti v osmino finala ni bilo vseeno. Trener Branko Tamše pa je letos vendarle v drugačnem položaju, saj mu je uspelo zadržati vse glavne igralce in moštvo še okrepiti, zato se bodo Štajerci zagotovo spogledovali s ciljem, da naredijo korak dlje od lanskega nastopa v skupinskem delu. Tamše je že lani poudaril, da je o željah pred žrebom nesmiselno govoriti, ob takšnem načinu določanja skupin, kot je v veljavi drugo leto zapored, bodo imeli ne glede na končni izplen zagotovljene močne tekmece, zanesljivo se bodo izognili le švicarski zasedbi Kadetten Schaffhausen, s katero si delijo mesto v sedmem bobnu.

»Čeprav še ni znano, kdo bodo tekmeci in je nehvaležno govoriti o ciljih, dokler ne veš, kdo ti bo stal nasproti, pa je jasno, da so vsi kandidati vrhunska moštva. A naše ima leto več izkušenj in kakšno okrepitev več, zato lahko odkrito povemo, da so naše želje povezane z uvrstitvijo v izločilne boje, ki bodo dimenzijo lige prvakov v Celju dvignili še na višjo raven. Že zdaj zato vse vabim, da se nam pri teh spektaklih pridružijo. Ne bo jim žal,« je odločen direktor kluba Gregor Planteu, ki pa zagotovo že ve, da bodo v dvorani Zlatorog novo evropsko sezono kot gostitelji odprli že s tekmo 1. kola med 21. in 25. septembrom, po 14 odigranih tekmah pa bodo prvi del sezone Celjani zaključili med 8. in 2. marcem prihodnje leto.

Uvrstitev v zgornji dom lige prvakov v Celju ni bila nikoli vprašljiva, v spodnjem pa ima še vedno možnost nastopiti tudi Gorenje, ki bo moralo za to najprej preskočiti kvalifikacije. »Zavedamo se namreč, da delamo dobro, da izpolnjujemo pričakovanja, ki jih ima EHF, in pričakovanja, ki jih imajo naši navijači. Veseli smo, da bodo imeli vsi ljubitelji rokometa v Celju še naprej možnost spremljati najboljše. Prisotnost med evropsko smetano nam nalaga, da se ne ustavljamo, temveč da se iz dneva v dan trudimo napredovati in rasti,« dodaja Planteu pred žrebom ob 13. uri, za katerega je tudi jasno, da v skupini ne bosta mogli biti zasedbi iz iste države, kar velja za Poljsko in Madžarsko s po dvema predstavnikoma, ne pa tudi za Nemčijo, ki jih ima tri.

Razporeditev klubov pred žrebom skupinskega dela lige prvakov

Skupini A in B

Boben 1: Telekom Veszprem (Mad), Rhein-Neckar Löwen (Nem);

Boben 2: Barcelona Lassa (Špa), Vive Tauron Kielce (Pol);

Boben 3: Paris Saint Germain (Fra), Vardar (Mak);

Boben 4: Zagreb (Hrv), Bjerringbro-Silkeborg (Dan);

Boben 5: Meškov Brest (Bol), Orlen Wisla Plock (Pol);

Boben 6: Pick Szeged (Mad), Flensburg-Handewitt (Nem);

Boben 7: Celje Pivovarna Laško (Slo), Kadetten Schaffhausen (Švi);

Boben 8: Kristianstad (Šve), Kiel (Nem);

 

Skupini C in D

Boben 1: Naturhouse La Rioja (Špa), Nantes (Fra);

Boben 2: Metalurg (Mak), Team Tvis Holstebro (Dan);

Boben 3: Motor Zaporožje (Ukr), Čehovski Medvedi (Rus);

Boben 4: Bešiktas (Tur), Montpellier (Fra);

Boben 5: Dinamo Bukarešta (Rom), Elverum (Nor);

Boben 6: kvalifikant 1, kvalifikant 2.