Povratnik Slišković okrepil vrste Celja Pivovarne Laško

Dobra novica iz Celja: Ivan Slišković, ki je pustil močan pečat v Zlatorogu, se po dobrih dveh letih vrača v ekipo Branka Tamšeta.

Objavljeno
06. november 2017 15.12
Rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje - Dalmatinec Ivan Slišković (198 cm, 98 kg), ki se je kalil v Našicah, si je v Celju ustvaril ime ter si utrl pot v hrvaško rokometno reprezentanco in v Veszprem. Z Madžari je poleti 2015 podpisal zelo donosno pogodbo, ki naj bi mu v štirih letih navgrla okrogel milijon evrov.

Kljub dobremu štartu si avanture na Madžarskem ne bo ohranil v dobrem spominu, vso prejšnjo sezono je izgubil zaradi mononukleoze, potem ga je doletela še poškodba. Veszprem mu je že pomladi prekinil pogodbo, kljub temu so v Celju na papirje morali čakati tako dolgo, da so zamudili rok za prijavo igralca, ki bo tako v ligi prvakov lahko zaigral šele v drugem delu, po januarskem EP na Hrvaškem. Podpisal je pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja.

Trener Branko Tamše bo v tem tednu preveril, v kakšnem stanju sploh je 26-letni levi zunanji igralec. Jutri ga še ne bo na tekmi proti Nexeju, v ligi SEHA bi lahko prvič nastopil pri Vojvodini 21. t. m.

V Splitu rojeni Slišković je za Celje igral v sezonah 2013/14 in 2014/15 ter z njim obakrat osvojil državno prvenstvo. Izkazal se je tudi v ligi prvakov ter zabil 44 in 47 golov. Za Hrvaško je nastopil na SP 2015 in EP 2016 (bron).

Zanj je morda še najboljše, da se je vrnil v Celje, kjer bo lahko pod dobrim znancem Tamšetom začel nov vzpon. Celjani imajo sicer na položaju levega zunanjega že Boruta Mačkovška (ta čas je poškodovan) in Daniela Dušebajeva.

»Zelo sem vesel vrnitve v Celje, kjer sem preživel dve odlični sezoni. Hvaležen sem vsem v klubu, da so mi prišli naproti in mi ponudili možnost za vrnitev na parkete. Za mano je zelo težko leto, počasi se vračam. Upam, da bom v najkrajšem času lahko pokazal, kaj sem sposoben, ne vem pa, kako kmalu bo to. Želim si ekipi pomagati do zastavljenih ciljev, kot športnik pa, da se kar najhitreje vrnem na raven, na kateri sem že bil,« je komentiral 26-letni Hrvat.

»Ivan je zelo zanimiva okrepitev. V preteklosti je s svojim delom, igrami in odnosom pustil zelo pozitiven vtis in pokazal, da je izjemno kakovosten, igra lahko v obe smeri, tako v obrambi kot napadu. Za njim je zelo turbulentno obdobje s težavami z mononukleozo in poškodbo kolena, dolgo je že odsoten z igrišč, zato smo skupaj videli priložnost, da ga ponovno spravimo na stara pota. Je pa pred njim zelo naporno obdobje. Pravi Ivan je lahko velika dopolnitev in okrepitev za našo ekipo, še posebej ob vseh poškodbah. Zavedamo pa se, da bo za to potreben čas,« je prepričan trener Celja Tamše.

Celje bo jutri v 7. kolu gostilo Nexe Našice (17.15).