Prošt bo svoje ime skušal oprati v Nemčiji

Po neslavnem slovesu iz Montpellierja Bo slovenski rokometni vratar Primož Prošt nadaljeval kariero v Göppingenu.

Objavljeno
01. februar 2013 10.10
HANDBALL-WC2013-MEN-SLO-CRO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Göppingen - Potem ko je moral zaradi stavniške afere zapustiti francoski Montpellier, si je slovenski rokometni vratar Primož Proštže našel novega delodajalca. Do konca sezone bo nosil dres nemškega prvoligaša Göppingena.

Kot so potrdili v klubu, so se s Proštom srečali že na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je bil slovenski vratar eden ključnih členov za končno četrto mesto slovenske ekipe na SP. »Primož Prošt je bil z nami povsem odkrit in je predstavil celotno dogajanje. S predčasno prekinitvijo pogodbe v Montpellierju je bil že dovolj kaznovan, in ker je bil naš občutek dober, smo sklenili, da mu ponudimo novo priložnost,« je pojasnil direktor kluba Gerd Hofele. Göppingen je po 19 krogih nemške lige na desetem mestu s 16 točkami.

»V Franciji sem naredil veliko napako. Vesel sem, da imam priložnost pri Göppingenu spet popraviti svoj sloves na športnem terenu,« pa je za klubsko spletno stran dejal Prošt.

Po aferi se je od Montpellierja poslovil tudi prvi zvezdnik Nikola Karabatić, ki je včeraj podpisal pogodbo z enim od francoskih nižjeligašev.