Protest: rokometaši Metalurga ostali doma

Zaradi neizpolnjenih obveznosti kluba se je večina članov skopskega moštva odločila izpustiti današnjo tekmo z Zagrebom.

Objavljeno
05. november 2014 18.07
lvu_ROKOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Skopje - Da so klavrne finančne razmere pahnile makedonskega rokometnega velikana Metalurga na rob preživetja, zaradi česar so klubu začeli obračati hrbet tudi igralci, že nekaj tednov ni več novica. Zdaj je zavrelo tudi fantom, ki so nekaj časa potrpežljivo prenašali neizpolnjevanje denarnih obveznosti, zdaj pa so se odločili za svojevrsten protest. Kar 20 od skupno 27 članov skopske zasedbe se je namreč odločilo, da ne bodo odpotovali na današnji obračun regionalne lige SEHA proti Zagrebu.

Po ligaškem pravilniku bodo neodigrano tekmo regristirali z 10:0 v korist hrvaškega prvaka, makedonski šampion pa bo zavoljo (neupravičeno) izpuščene tekme sankcioniran tudi z denarno kaznijo 2000 evrov in odvzemom ene točke.

Za Metalurgom je sicer odlična minula sezona, v kateri se je prebil do četrtfinala lige prvakov, v tej pa mu ne gre nič po načrtu, saj je v skupini A brez osvojene točke trdno priklenjen na zadnje mesto. S klubom se je nedavno »sporazumno« že razšel nekdanji čuvaj mreže Cimosa Darko Stanić, po njegovih sledeh naj bi šel tudi dolgoletni slovenski reprezentant Renato Vugrinec, ki se mu obeta vrnitev v Nemčijo.