Ranjeni koprski kit še lahko zamahne z repom

Nocoj bo bo 19. uri derbi 3. kola končnice v 1. SRL med Cimosom in Gorenjem. Brumen nazaj, Gaber in Pucelj nared le za silo.

Objavljeno
10. april 2013 15.04
rokomet
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Še znameniti Jurij Vega bi obupal nad enačbo s toliko neznankami, kot jih prinaša današnji derbi rokometnega prvenstva med Cimosom in Gorenjem (19). Z rezultatskega vidika je bolj pomemben za goste iz Velenja, z motivacijskega morda celo bolj za Koprčane z ranjenim ponosom.

Nad Obalo so se zgrnili zlovešči oblaki in nadaljnja usoda prvaka izpred dveh let je nejasna, odkar na čelu glavnega sponzorja ni več Franca Krašovca, ki naj bi klub zapustil v dolgovih. Cimos bo tako v vlogi ranjenega leva oziroma kita, ki želi pokazati, da lahko še vedno močno zamahne z repom. V klubu zato pozivajo navijače, naj v težkih trenutkih podprejo ekipo in Bonifiko preoblečejo v rumeno-modro.

Cimos je reprezentančni premor dočakal s prepolovljeno igralsko zasedbo in tudi nocoj bo močno oslabljen. Vrnil se bo vsaj Matjaž Brumen, najboljši strelec. »Seveda bom igral, zdaj že ves teden normalno treniram,« je novico potrdil Brumen, ki pa ne bo imel pomoči Uroša Bundala, Milorada Krivokapića in Nikole Manojlovića, pa tudi Gorazda Škofa, ki je že sklenil zgodbo v Kopru in se podal v Francijo. Kljub temu »Brumzi« napoveduje razburljivo tekmo: »Derbiji z Gorenjem so vselej nekaj posebnega, ampak vsak od nas ima zaradi znanih okoliščin v sebi še nek poseben naboj. Lahko zatrdim, da smo odločeni drago prodati kožo. Bo pa težko. Glede na razmere tudi poraz ne bi bil nič tragičnega,« je razmišljal Brumen in namignil, da se je glede nadaljnje kariere že odločil: »Gotovo bom zapustil Cimos, čakam še na pravo ponudbo.«

Bonifika je tradicionalno neugodna za Gorenje. V prejšnji sezoni so Velenjčani v njej doživeli poraz v pokalu in tudi v tej so klonili samo v Kopru, ko je bilo konec oktobra 28:23. Ob vstopu v zadnjo četrtino DP branijo tri točke rednosti pred Celjem – ta bo v Bonifiki gost v nedeljo – in si novega spodrsljaja ne bi smeli privoščiti, saj je derbi v Zlatorogu 20. t. m. vse bližje. Toda tudi »ose« imajo težave in trener Branko Tamše tako kot kolega Fredi Radojkovič tava v temi glede forme svoje ekipe. »Zadnjo tekmo smo odigrali v Flensburgu pred 18 dnevi. Vmes sem imel na razpolago pet zdravih igralcev. Zato nimam pojma, kako smo pripravljeni,« svetilnika na obzorju ne vidi Tamše, ki ima vendarle nekaj lepši pogled na zdravstveni karton. Na njem je prečrtan le Dino Bajram. Druga krožna napadalca in stebra obrambe naj bi bila vsaj za silo nared. »Matej Gaber je vadil po posebnem programu in se počasi vključuje. Tudi Peter Pucelj bo v ekipi, ampak je vprašanje, če bo lahko igral. Luka Dobelšek je prebolel virozo, ki mu je vzela pet kilogramov. Še dobro, da sta premor dobro izkoristila Janez Gams in Niko Medved in zacelila poškodbi. Danes ne bo odločala zgolj kakovost in dolžina klopi, temveč predvsem volja, srčnost in navdih. Komaj čakam, da vidim, kaj bo,« je neučakan Tamše, ki je priznal, da si je že našel klub v tujini, a ni razkril, kam ga bo ponesla pot.

Današnji pari 3. kola

Skupina za prvaka:

Maribor – Krka (18),

Celje PL – Trimo (18.15),

Cimos – Gorenje (19);

skupina za obstanek:

Jeruzalem – Sviš,

Ribnica – Sevnica,

Izola – Krško (vse 19).