Rdeči alarm na Kodeljevem: Jovičić zamenjal Čotarja

Bojan Čotar je prva trenerska žrtev rokometne sezone. Na klopi ljubljanskega Slovana ga je nasledil Zoran Jovičić.

Objavljeno
06. november 2017 22.23
brez naslova
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana - LL Grosist Slovan, povratnik v ligo NLB, je slabo štartal v sezono. Sodu je dno izbil petkov domači poraz proti Loki (24:34) in vodstvo edinega ljubljanskega prvoligaša se je odločilo za skrajni ukrep. »Slovanovca« Bojana Čotarja je odstavilo z mesta trenerja in za novega šefa stroke ustoličilo 42-letnega Zorana Jovičića.

Slednji ni dolgo čakal na nov izziv, potem ko ga je poleti na klopi Kopra po treh uspešnih letih zamenjal Veselin Vujović. Nekdanji reprezentant je prevzel delo s koprskimi mladinci, zdaj pa je pred njim zelo težka misija v glavnem mestu: Slovana ohraniti med prvoligaši.

Neučakanost na Kodeljevem ni presenetljiva. Pred kratkim je klub končno dobil pravega sponzorja, na katerega je čakal vrsto let. Direktor Lekarn Ljubljana Marjan Sedej, nekdanji predsednik RZS, je ob podpisu pogodbe imel samo eno zahtevo do predsednika kluba Krištofa Mlakarja iz podjetja Vo-Ka: obstanek v prvi ligi. Toda Slovan ima po osmih tekmah samo eno samo zmago in si s HERZ Šmartnim deli dno lestvice, zato je Čotar dobil nogo.

Jovičić bo na klopi rdečih tigrov s Kodeljevega debitiral v soboto v Ribnici, kjer bo težko prišel do zmage, ta pa bo nujna v naslednjem kolu 17. t. m., ko bodo Ljubljančani gostovali v Šmartnem. Gotovo bo dobil tudi kakšno okrepitev.

»Veselim se novih izzivov, čaka nas dosti dela. Iz tekme v tekmo bomo poskušali dvigniti raven igre in posledično rezultatov,« je povedal Jovičić, ki je podpisal 2,5-letno pogodbo. Delo v Kopru, kjer je bil prej igralec in potem pomočnik trenerja Fredija Radojkovića, je prevzel po propadu Cimosa in novo ekipo v treh letih popeljal v vrh slovenskega rokometa, nakar je prišlo do zasičenosti, zato so se na Bonifiki odločili pripeljati selektorja Vujovića, ta čas vodilnega v 1. SRL.

Čotar, nekdanji pomočnik bivšega selektorja Borisa Deniča, je ostal brez službe, potem ko je Slovana vrnil med najboljše v deželi. Ironično, da ga je odpihnil poraz proti Loki, ki jo je uspešno vodil pred vrnitvijo na Kodeljevo.