Rekordnih 26 na priprave za rokometno SP

Med izbranci selektorja slovenske rokometne reprezentance Borisa Deniča tudi pozabljeni Miladin Kozlina.

Objavljeno
16. december 2014 00.49
iza_Rokomet
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Prihajajoče SP je preveč pomembno, da bi selektor Boris Denič karkoli prepustil naključju. Na priprave, ki se bodo začele v ponedeljek v Zrečah, je sklical rekordnih 26 rokometašev. Presenetil je le z Miladinom Kozlino, ki v njegovem več kot štiriletnem mandatu še ni zaigral.

Razlog za širok seznam je očiten. Večina reprezentantov si kruh služi v tujini in bodo na priprave kapljali drug za drugim. Medtem ko se bo 1. SRL za letos končala v soboto, bodo v Nemčiji zadnje kolo odigrali šele 27. t. m., za konec tedna, ko bosta v Zlatorogu tekmi z Egiptom in Alžirijo. Šele 2. januarja bo Denič seznam skrčil na 21 igralcev, ki bodo nadaljevali s treningi ter 9., 10. in 11. januarja odigrali tri tekme na Danskem proti gostiteljem, Švedom in Islandcem. Po vrnitvi pod Pohorje bo Denič sporočil, katerih 16 (ali morda kakšen več) bo 14. januarja odpotovalo v Doho ter tam dva dni kasneje odigralo uvodno tekmo s Čilom. V skupini so še Španija, Belorusija, Brazilija in domači Katar.

»Diko« Kozlina je bil povabljen po sili razmer, saj sta poškodovana najvišja zunanja igralca Borut Mačkovšek in Nenad Bilbija, a ni rečeno, da se ne bo znašel na letalu za Katar, saj je zaradi izjemne telesne moči zelo koristen v obrambnem bloku, zna pa tudi sprožiti »bombo«.

»Večina fantov igra v močnih klubih in so nosilci igre. Načeti so in izčrpani. Nekako jih bo treba odpočiti in hkrati obdržati v tekmovalni formi. To ni lahko. Glavno je, da ostanemo zdravi,« je na les potrkal Denič. Glede ambicij ni bil ne skrivnosten ne skromen: »Cilj je Rio 2016, zato je primarni cilj zagotovitev olimpijskih kvalifikacij (vsaj 7. mesto, op. p.). Seveda pa se želimo tako kot pred dvema letoma v Španiji vmešati v boj za kolajne.«