Ribnica brez možnosti v Berlinu, na Podnu ni kruha za Koprčane

Rokometaši Ribnice so še petič zapored izgubili v pokalu EHF, v končnici 1. SRL Gorenje v drugem polčasu zlomilo odpor Krke.

Objavljeno
27. marec 2017 10.33
Levc Vid,Velenje Slovenija 23.11.2016 [Rokomet]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Riko Ribnica je v Berlinu izgubila tudi peto tekmo v pokalu EHF, v končnici slovenskega prvenstva pa je za presenečenje poskrbela Loka, ki je premagala je prvaka rednega dela iz Kopra. Gorenje je medtem suvereno opravilo delo v Novem mestu in se s Celjem Pivovarno Laško izenačilo na vrhu lestvice.

Ribničani niso mogli ponoviti presenečenja Gorenja, ki je jeseni celo slavilo zmago v dvorani Max Schmelling, vendar je možnosti za nastop v skupinskem delu zapravilo že doma. Dolenjci so bili v glavnem nemškem mestu ves čas v podrejeni vlogi, v odsotnosti poškodovanega Patrika Lebana sta bila najboljša strelca reprezentanta Jan Grebenc in Nik Henigman.

Prvo sezono v pokalu EHF bodo sklenili v nedeljo, ko bodo v ŠC Ribnica skušali premagati danski Gudme in tako na najlepši način zapreti prvo evropsko poglavje v zgodovini kluba. Še prej bodo v četrtek želeli prekiniti niz porazov – v zadnjih desetih tekmah se jih je nabralo kar devet – na domači tekmi proti Krki v končnici lige NLB.

V njej je bilo Gorenje premočno za Novomeščane, čeprav sprva ni kazalo tako. Po 25 minutah je na semaforju dvorane Marof namreč pisalo 11:10, pred tem pa je bilo večkrat tudi plus 2 za Krko. A do odmora so gostje izkoristili dve domači izključitvi ter po nekaj obrambah in tudi zadetku Klemna Ferlina nanizali pet golov (Matjaž Brumen 3) ter si ustvarili otipljivo prednost med odmorom. Ekipa Mirka Skoka je bila v igri za presenečenje do 38. minute in rezultata 17:19, nakar je sledil odločilni niz 11:2 ekipe Boruta Plaskana, v kateri ni bilo poškodovanega Blaža Kleča, z devetimi goli pa je izstopal veteran Matjaž Brumen.

Zadovoljstvo slovenskih podprvakov je pokvarila smola reprezentančnega kandidata Vida Levca. V 53. minuti je obnovil poškodbo levega kolena in v klubu se bojijo, da je zanj sezone konec. »Vsi smo zelo žalostni zaradi Vida, želim mu, da se čim prej in še boljši vrne na igrišča,« je besede spodbude 22-letniku namenil Plaskan, ki je bil sicer zadovoljen s svojimi fanti: »Vedeli smo, da bo Krka slejkoprej popustila, saj našemu ritmu ne more slediti 60 minut.«

Če Krka ni zmogla presenečenja, pa je Loka še drugič vzela mero Kopru. Zanimivo, Koprčani so pred tem nazadnje izgubili prav na Podnu, in sicer 10. decembra lani s 24:25, od takrat pa zmagali osemkrat zapored. Tokrat je bil njihov poraz bolj prepričljiv. Gostje so že začeli zelo slabo (3:9), se potem vrnili in bili po zadetku Tilna Sokoliča tudi v 51. minuti povsem blizu (18:19), a minuti odmora trenerja Siniše Markote so sledili so trije domači goli (Bradeško, Cingesar 2), kar je tudi odločilo zmagovalca. Škofjeločani – Mario Cingesar je zadel sedemkrat – so tako že precej ušli Novomeščanom v boju za končno peto mesto.