Ribnica proti Jeruzalemu lovi zadnji vlak za »top 6«

V slovenskem prvoligaškem rokometnem tekmovanju napet boj za končnico in obstanek.

Objavljeno
08. marec 2016 22.29
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Pred 21. kolom v 1. ligi NLB Leasing je bolj ali manj znano, katerih pet moštev bo sezono podaljšalo v končnico. Se je pa razvnel boj za zadnjo vstopnico, ki si jo obetajo Krka, Jeruzalem, Ribnica in tudi Trimo. Vse bolj napet postaja boj za obstanek, v katerega so vpleteni Slovenj Gradec, Izola, Slovan in Sevnica.

Celje in Gorenje sta razred zase, za njima se zdijo »varni« Koper, Maribor (oba po 27 točk) in Loka (26). Slednja se bosta merila v Taboru, kjer se bodo vijoličasti želeli oddolžiti ekipi Bojana Čotarja za jesenski poraz. Krka (23), ki se oklepa 6. mesta, si ne sme privoščiti ničle s Slovanom, ki je z vrnitvijo Gregorja Cvijiča postal bolj konkurenčen, kar se je potrdilo v prejšnjem kolu, ko je prizadejal boleč poraz Ribnici (21). Zato bo ta posebej odločna, ko bo gostila neposrednega tekmeca v boju za »top 6«, Jeruzalem (22); zatem pa jo čakata dve zahtevni, morda celo ključni gostovanji v Škofji Loki in Novem mestu. Trenerju Robertu Begušu tekma na Kodeljevem ne bo ostala v lepem spominu, bil je tudi diskvalificiran. »Res smo si 'zakomplicirali' položaj, a nič ne de. Trudimo se naprej, proti Ormožu res potrebujemo zmago, če želimo kasneje pri Krki uprizoriti podvig in jo v finišu prehiteti,« je računico predstavil Beguš, ki bo lahko tokrat spet računal na nosilce igre – Blaža Nosana, Patrika Lebana in Blaža Finka.

Če želi nadaljevati tradicijo uvrščanja v zgornji dom, bo moral na plin močno pritisniti Trimo (18), ki je v soboto namučil Gorenje, vzpon forme pa bo potrjeval v vroči Izoli, ki se je po devetih zaporednih porazih znašla v kočljivem položaju in ji celo grozi izpad. Med zadnjimi štirimi ekipami je namreč le pet točk razlike in dve se bosta konec aprila morali posloviti od elite.