Ribničani dobili zahtevne tekmece v pokalu EHF

Riko Ribnica bo v pokalu EHF igral v skupini A, v kateri so še Saint-Raphael, GOG Gudme in Füchse Berlin.

Objavljeno
01. december 2016 12.30
hočevar rokomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Dunaj - Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) so danes opravili žreb skupinskega dela pokala EHF. Edini slovenski predstavnik Riko Ribnica ne bo imel lahkega dela, saj jim je žreb namenil skupino A, v kateri so še francoski Saint-Raphael, danski GOG Gudme in nemški Füchse Berlin, s katerim se je v kvalifikacijah neuspešno borilo Gorenje Velenje.

»Na žreb nismo imeli nobenega vpliva. Nastopili bomo v izjemno zahtevni skupini, v kateri so predstavniki najmočnejših ligaških tekmovanj iz Nemčije, Francije in Danske. V skupinskem delu nimamo posebnih ciljev, na vsako tekmo se bomo temeljito pripravili in vsako odigrali po svojih najboljših močeh, tako kot smo to storili na nedavnem dvoboju proti romunski Politehnici iz Temišvara,« je po žrebu skupin v avstrijski prestolnici dejal trener ribniške ekipe Robert Beguš.

V skupini B bodo igrali nemški Göppingen, danski Midtjylland, španski Granollers in portugalski Porto, v skupini C danski Kolding Kobenhavn, madžarska Tatabanya, nemški Magdeburg in izraelski Maccabi Tel Aviv, v skupini D pa nemški Melsungen, španska Helvetia Anaitasuna, portugalska Benfica iz Lizbone in finski Cocks.

Skupinski del pokala EHF bo na sporedu med 11. februarjem in 2. aprilom prihodnje leto, po dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin pa se bodo prebile v četrtfinale, nato pa sledijo tekme na izločanje do sklepnega turnirja četverice.

Naslov v tem tekmovanju brani Göppingen, ki je slavil na zadnjem zaključnem turnirju v Nantesu.