Riko Ribnica s še tretjo ničlo

Od ribniških rokometašev je bil v tretjem kolu evropskega pokala EHF na Kodeljevem z 31:24 boljši Saint-Raphael.

Objavljeno
05. marec 2017 21.05
rokomet
J. P.
J. P.

Ribnica - Rokometaši Rika Ribnice v skupinskem delu evropskega pokala EHF neuspešno lovijo prvo točko. Tudi v tretjem kolu so bili prekratki, pred 1500 gledalci na Kodeljevem (tretjina navijačev je iz Ribnice prispela v Ljubljano z vlakom) so morali priznati premoč Saint-Raphaelu, ki je bil boljši z 31:24 (15:12), s čimer se je dokopal s krstne zmage v tekmovanju. »Povratni« dvoboj bo prihodnjo soboto v Franciji.

Začetek dvoboja ni bil spodbuden. Varovanci Roberta Beguša so hitro zaostajali za štiri zadetke (5:9), nato pa je domači trener z minuto odmora vendarle prekinil tekmečev nalet. Ribničani so se približali na zgolj -1, s čimer pa so podžgali Francoze, da so se vnovič odlepili. V trenutkih, ko se je v drugem polčasu obračun lomil, so gostitelji sprožili nekaj nenadzorovanih strelov, zgrešili najstrožjo kazen in naredili nepotrebno tehnično napako.

Za nameček se je na nasprotni strani izkazal tudi čuvaj mreže Slaviša Đukanović, ki je naštel enajst obramb, in dvomov o zmagovalcu je bilo konec. V Beguševi četi ni strelsko izstopal nihče, še največ golov - štiri (toda iz kar enajstih poskusov) - je prispeval reprezentant Nik Henigman, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši Raphael Caucheteux z devetimi zadetki iz desetih sproženih strelov.

Riko Ribnica : Saint Raphael 24:31 (12:15)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1500, sodnika Harabagiu in Stanescu (Romunija)

Ribnica: Perovšek (2 obrambi), Klarič (6); Fink 3, Grebenc 3, Henigman 4, Kljun, Knavs, Košmrlj, Kovačič 3, Kulenović 1, Leban 2 (1), Nosan 3 (1), Pahulje, Pucelj 3, Setnikar, Skušek 2 (1); Saint Raphael: Đukanović (11 obramb), Mathias; Belin, Caucheteux 9 (3), Hmam 2, Jurka 3, Karalek 2, Krakowski, Krantz, Lynggard 1, Sarmiento 7 (2), Simicu 6, Stehlik, Trottet, Vigneron; sedemmetrovke: Ribnica 4 (3), Saint Raphael 6 (6); izključitve: Ribnica 10, Saint Raphael 6.