Rokometni spektakel pod zvezdami pričakovano Celjanom

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v superpokalu pod žarometi teniškega igrišča v Portorožu gladko odpravili Sviš.

Objavljeno
31. avgust 2014 01.34
ace/rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Portorož - Rokometni spektakel pod zvezdami, ki ga je pod žarometi gostil kar teniški štadion v Portorožu, se je razpletel s pričakovano zmago državnih prvakov, igralcev Celja Pivovarne Laško, ki so v superfinalnem obračunu gladko, z 31:22 (14:6), odpravili zasedbo Sviša in se po številu lovorik v tem tekmovanju (po tri) izenačili z Gorenjem.

Tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj je bil rakorak med tekmecema enostavno prevelik, pa tudi obisk je bil precej manjši, kot so prireditelji in akterji obračuna pričakovali. Dvojni (trojni) razlog za veselje je imel predvsem krilni reprezentant Luka Žvižej, ki se je zjutraj razveselil rojstva dvojčkov Krisa in Jana.

Čeprav državni prvaki in pokalni zmagovalci zavoljo številnih sprememb v igralskem kadru še niso popolnoma uigrani, pa vodstva niso izpustili iz rok niti za trenutek, vse dvome o zmagovalcu pa so razrešili že pred odmorom, ko so si zagotovili osem golov zaloge, ki so jih v nadaljevanju navzlic številnim menjavam rutinirano zadržali in še celo rahlo oplemenitili. Naposled je bila končna razlika druga največja v zgodovini superpokalnih tekem.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : SVIŠ 31:22 (14:6)

ŠRC Marina, gledalcev 600, sodnika Backović in Nahtigal (oba Ljubljana).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Kastelicm Blagotinšek 2, Ivić 4 (1), Kaučič, Janc 2, Razgor 2, Marguč 1 (1), Poteko 1, Miklavčič 2, Slišković 3, Zarabec 4, Kodrin 4, Kasal 4, Žvižej 2 (1).

Sviš: Prašnikar, Slapničar, Tekavec, Nered, Potokar 1, Marušič 7 (3), Zavodnik 1, S. Stopar, Pekolj 1, Košir, Kalabić 4, Marinčič 3, Kristan, G. Stopar 2, Bučar 1, Košir 2 (1).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (3), Sviš 5 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Sviš 4.