Pogled strokovnjaka: Rusi so bolj izkušeni, Slovenci hitrejši

Zmagovalca bo dala boljša igra v obrambi in boljši učinek vratarjev. Sodeč po videnem doslej je tu v prednosti Slovenija.

Objavljeno
20. januar 2017 23.58
HANDBALL-WORLD-2017-ISL-SLO
Edvard Kokšarov
Edvard Kokšarov
Sem Rus, ampak sem dobršen del življenja preživel v Sloveniji, zato mi gredo težko z jezika odgovori na vprašanja o tem, kdo je favorit medsebojnega dvoboja. Nekoliko sem razdvojen tudi glede tega, za koga bom navijal, a na prvem mestu je vendarle Rusija. To je moja domovina, za katero sem dolgo igral in z njo dosegel nekaj izjemnih uspehov. Po svoje pa bom stiskal pesti tudi za slovenske fante, ki jih domala vse zelo dobro poznam. Iz strokovnega zornega kota pa ima vsaka ekipa svoje prednosti. Ruski reprezentanti imajo nekoliko več izkušenj iz svetovnih in evropskih prvenstev, a te ne bodo odločile tekme.

Slovenija ima mlado, hitro ekipo, ki se bori in igra s srcem. Ne vem sicer, kaj se je z njo zgodilo na tekmi proti Španiji, na kateri je bila neprepoznavna. Vsak poraz sicer pusti posledice, a je imelo strokovno vodstvo dovolj časa, da igralce spet dvigne. Rusom je to že uspelo, po prepričljivem porazu s Francijo so premagali Brazilce. Dobro poznam tudi oba selektorja, Dmitrij Torgovanov je bil dolgo moj reprezentančni soigralec, kot trener veliko da na dobro vzdušje v ekipi, ki mora delovati kot velika družina. Tudi Vujović je dober motivator, to, kako bosta pripravila ekipi in v kakšni dnevni formi bosta, pa bo ključnega pomena. Zmagovalca bo dala boljša igra v obrambi in boljši učinek vratarjev. Sodeč po videnem doslej je tu v prednosti Slovenija, vratarji so enakovredni, slovenska obramba pa se zdi hitrejša in bolj trdna.

Rusi lahko z nekaj sreče zmagajo, a v domovini ne pričakujejo veliko od njih na tem turnirju. To je zanje začetek ciklusa, v katerem bi morali vrhunec moči doseči na OI v Tokiu. Kdo bo svetovni prvak? Francozi z lahkoto.