RZS prižgala zeleno luč slovenski trojici za ligo SEHA

Celjani in Velenjčani že izpolnjujejo vse pogoje za nastop v regionalni ligi, Mariborčani še čakajo na potrditev.

Objavljeno
11. junij 2014 19.14
Posodobljeno
11. junij 2014 19.14
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Potem ko sta zeleno luč že prižgala predsedstvo RZS in Združenje 1. NLB Leasing lige, so nastop Celja Pivovarne Laško, velenjskega Gorenja in mariborskega Branika v tem tekmovanju potrdili tudi delegati na današnji skupščini Rokometne zveze Slovenije.

Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje že izpolnjujeta vse pogoje za nastop v tem regionalnem tekmovanju, usoda mariborske ekipe pa bo znana šele prihodnji teden. V primeru potrditve, si bodo nastop v ligaškem delu bržkone morali Mariborčani priigrati na kvalifikacijskem turnirju.

V zadnjem času je bilo veliko govora, da bosta v sezoni 2014/15 v ligi SEHA nastopila tudi najboljša madžarska kluba Veszprem in Pick Szeged, a sta njuna nastopa malo verjetna.

Ob selitvi dveh ali treh slovenskih klubov v ligo SEHA,  je prišlo do spremembe tekmovalnega pravilnika v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. V sezoni 2014/15 bo zagotovo nastopilo 11 klubov, če se mariborska ekipa ne bo prebila v ligo SEHA, pa bo v prvem delu državnega prvenstva nastopilo 12 klubov.

To pomeni, da bodo v prihodnji sezoni v elitni rokometni ligi zagotovo nastopili Ribnica Riko hiše, Trimo Trebnje, Sevnica, Istrabenz Plini Izola, Jeruzalem Ormož, Krka, Slovan, Sviš Ivančna Gorica, Krško, Slovenj Gradec 2011 in Loka 2012. Slednja sta se v elitno druščino prebila zavoljo prvega in drugega mesta v 1. B ligi, po besedah predsednika Združenja 1. A moške lige Martina Hebarja pa sta oba zainteresirana za nastop v tem tekmovanju.