RZS prižgala zeleno luč za ligo SEHA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja bodo očitno vendarle vstopili v regionalno tekmovanje.

Objavljeno
17. marec 2016 22.00
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Ljubljana - Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na današnji seji v Ljubljani podprlo vnovični poskus Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, da se vključita v ligo SEHA. Vstop najboljših dveh slovenskih klubov v regionalno tekmovanje pa mora potrditi tudi skupščina RZS in združenje slovenskih prvoligaških moštev.

Velenjčani, Celjani in Mariborčani so pred leti skušali vstopiti v ligo Seha, a nato odstopili od nje, saj bi za nastop v tem tekmovanju morali plačati po 150.000 evrov. Predsednik RZS Franjo Bobinac je zavoljo slabe izkušnje apeliral na previdnost pri pristopnih pogajanjih, ki so že v polnem teku.

Člani predsedstva RZS so se na seji tudi seznanili s poročilom selektorja slovenske moške rokometne reprezentance Veselina Vujovića po januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem in mu izrazili podporo pred bližnjim vrhuncem sezone - kvalifikacijskim turnirjem v Malmöju za nastop na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Slovenijo med 8. in 10. aprilom čakajo zahtevne tekme s Švedsko in Španijo ter nekoliko manj z Iranom, na poletne olimpijske igre pa se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti.

Evropska rokometna zveza (EHF) je podprla kandidaturo RZS za organizacijo ženskega mladinskega evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto na slovenskih tleh.