Še enega presenečenja Celjani niso zakuhali

Slovenski rokometni šampion je v 12. kolu lige prvakov še drugič v sezoni pokleknil pred vodilnim Vardarjem (30:35).

Objavljeno
25. februar 2017 20.49
lvi*Rokomet
J. P.
J. P.

Skopje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v prejšnjem dvoboju nenadejano na kolena spravili evropskega prvaka iz Kielc, so še drugič v sezoni lige prvakov pokleknili pred vodilno zasedbo Vardarja. Potem ko je bilo že v začetku lanskega oktobra ob koncu obračuna pred domačimi navijači na semaforju 26:32, so bili slovenski šampioni danes v Skopju za gol bližje, a vseeno izgubili s 30:35. Njihov izkupiček je zdaj dve zmagi, trije neodločeni izidi in sedem porazov, nov izziv pa jih čaka že v četrtek, ko bodo gostili drugouvrščeni nemški Rhein-Neckar, ki je v zadnjih treh kolih zmagal.

Celjani imajo kljub novemu porazu na šestem mestu pred zadnjima dvema koloma še vedno možnosti za napredovanje v osmino finala. Že v prvem polčasu so si gostitelji zagotovili do šest zadetkov zaloge, ki jih je mednarodno pisana in visokorasla zasedba Vardarja varno čuvala tudi v nadaljevanju vse do zadnjega piska sirene. V domači vrsti, v kateri je Arpad Šterbik zbral dvanajst obramb, je z osmimi zadetki iz desetih poskusov izstopal Španec Alex Dušebajev, pri Celjanih je bil enako učinkovit Žiga Mlakar, le da je za osem golov potreboval zgolj devet strelov.

VARDAR : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:30 (20:15)

ŠC Jane Sandanski, gledalcev 4400, sodnika Sondors in Licis (oba Latvija).

Vardar: Šterbik (12 obramb), Angelov (3); Stoilov, Moraes 3, Maqueda, Dereven 1, Karačić 5, Dušebajev 8, Abutović, Canellas 1, Cindrić, Čupić 2 (2), Dibirov 6, Šiškarev, Borozan, Marsenić 3.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (5 obramb), Gajić (3); Malus 2, Babarskas, Janc 4, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj 1, Poteko 1, Zarabec 2, Kodrin 1, Mačkovšek 3, Mlakar 8 (2), Žvižej 1, Bećiri 4.

Sedemmetrovke: Vardar 2 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

Izključitve: Vardar 6, Celje Pivovarna Laško 6.