Še eno veliko razočaranje v Zlatorogu

Po novi bledi predstavi so rokometaši Celja ogrozili tudi F4 v regionalni ligi SEHA.

Objavljeno
15. februar 2017 00.21
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje – Potem ko so v soboto razočarali proti Kristianstadu, so rokometaši Celja Pivovarne Laško doživeli hud udarec še v ligi SEHA ter si s porazom proti Zagrebu (29:32) močno ogrozili nastop na sklepnem turnirju. To je bila tudi sila slaba popotnica pred nedeljsko tekmo s Kielcami, na kateri si bodo reševali kožo v ligi prvakov.

Predzadnja tekma rednega dela lige SEHA je bila za rokometaše Celja priložnost za potrditev vozovnice za zaključni turnir, ki bi ga utegnili tudi gostiti. Tako pa bodo morali čez teden dni premagati Tatran in hkrati upati, da se bodo ostali izidi izšli po njihovih željah. Po porazu proti Kristianstadu, kjer so glavni igralci Celja povsem zatajili, je bila tekma z Zagrebom kot naročen popravni izpit za ekipo trenerja Branka Tamšeta. A že začelo se je slabo, Zagreb je v Zlatorogu, kjer je tokrat domače fante podpiralo le dobrih 1000 gledalcev, čeprav je tekma z Zagrebom tradicionalni derbi, ušel na 10:6.

Pri gostiteljih je bil razpoložen le Blaž Janc, ki je zadel šestkrat, drugim je življenje grenil vratar Matevž Skok. Celjani so tik pred polčasom vendarle zasukali izid na 15:14, vendar je nadaljevanje tekme ponudilo novo razočaranje. Miha Zarabec je proti Kristianstadu igral zelo slabo in tudi tokrat ni bil veliko boljši. Na drugi strani sta bila zelo razpoložena Slovenca v dresu Zagreba, David Miklavčič in Darko Cingesar. Miklavčič je Urbana Lesjaka premagal kar sedemkrat, Cingesar, ki je odigral prvo tekmo po SP, pa je petim zadetkom dodal še neutrudno delo v obrambi, s katero je navduševal v dresu slovenske reprezentance.

Zagreb je deset minut pred koncem tekme ušel na štiri zadetke prednosti in Celjani so se znašli pred zelo zahtevno nalogo. V napadu je Borut Mačkovšek naredil nekaj napak zapored, Lesjak je zgrešil prazna zagrebška vrata in vodstvo Zagreba se ni zmanjševalo. Tri minute pred koncem je bilo jasno, da bo Celje v manj kot tednu dni doživelo še en hud poraz. Zadnji gol v celjsko mrežo je za 32:29 dosegel Cingesar. Vodilna Vardar in Vezsprem sta v boju za F4 nedosegljiva, Zagreb pa je z današnjo zmago na 3. mestu z dvema tekmama manj prehitel Celje.

»Zdi se, da smo v nekakšnem krču. V drugem polčasu nam je zmanjkalo energije in Zagreba nismo več ujeli. Čim prej moramo pozabiti tekmo in popraviti stvari, ki niso bile dobre,« je po novem razočaranju v Zlatorogu povedal Žiga Mlakar, strelec štirih golov.

Druga sinočnja tekma – Meškov Brest : Nexe Našice 37:29; vrstni red: Vardar 44 točk (17 tekem), Veszprem 41 (17), Zagreb 31 (15), Celje 30 (17), Meškov 29 (16), Nexe 15 (15), Metalurg 13 (13), Gorenje 12 (14), Tatran 10 (14), Izviđač 3 (15).

Ribnica danes v Mariboru

Rokometaši Rika Ribnice še nikdar niso igrali v tako napornem ritmu in ta jim je že prišel do živega. Potem ko so se dobro upirali Berlinu v pokalu EHF, so v nedeljo doma izgubili proti Kopru in doživeli prvi poraz v 1. SRL. Konec tedna bodo gostovali na Danskem pri Gudmeju, a še prej jih, nocoj ob 19. uri, čaka težka tekma državnega prvenstva v Mariboru.

Slednjemu samo zmaga ohranja šibko upanje na nastop v končnici za prvaka, zato se v dvorani Tabor, kjer bo vstop prost, obeta zanimiv boj. Če bosta točki ostali doma, se bo lahko v soboto Koper že zavihtel na vrh lestvice.