Serdarušić v Parizu le še do konca sezone

Rokometni strateg Zvonimir Noka Serdarušić bo le še do konca sezone vodil pariški PSG, ki je v zadnjih letih razočaral.

Objavljeno
03. november 2017 16.43
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Pariz - Nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance in Celja Pivovarne Laško Zvonimir Serdarušić bo po koncu sezone zapustil francoski klub PSG. Namestnik generalnega direktorja pariškega kluba Jean-Claude Blanc je dejal, da bo nastalo strokovno vrzel zapolnil Španec Raul Gonzalez, zdajšnji trener makedonskega Vardarja iz Skopja. Prav glede Gonzalezove prihodnosti je bilo v minulih dneh veliko govora, saj je bil Španec najprej že na izhodnih vratih kluba iz Skopja, nato pa je Vardar začel igrati kot prerojen in v klubu so si Gonzaleza želeli zadržati, a je bila ponudba Parižanov preveč mikavna. 

Serdarušić je v svoji bogati trenerski karieri najgloblje sledi pustil v času svojega službovanja pri nemškem Kielu, poleg Celja, slovenske izbrane vrste in PSG pa je vodil tudi nemška Bad Schwartau in Flensburg-Handewitt ter francoski Pays d'Aix.

Sedeminšestdesetletni Serdarušić je trener nesramno bogatega pariškega kluba od leta 2015, navkljub številnim zvenečim rokometnim imenom - barve tega kluba branijo Francozi Nikola in Luka Karabatić, Luc Abalo, Daniel Narcisse, Nedim Remili in Thierry Omeyer, Danca Mikkel Hansen in Henrik Mollgaard, Nemec Uve Gensheimer, od letos naprej tudi Norvežan Sander Sagosen - pa v zadnjih dveh sezonah ni osvojil lige prvakov, najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.