Šibila zapušča trenerski stolček Maribora

Za nehvaležno potezo se je vodstvo kluba odločilo zavoljo hitrega izpada iz evropskega pokala EHF in pokala Slovenije.

Objavljeno
29. oktober 2014 15.00
regent rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Maribor - Po skoraj štirih letih in pol klop enega najboljših slovenskih rokometnih prvoligašev Maribora Branika zapušča trener Marko Šibila. Glavni povod, da se je vodstvo kluba odločilo za sporazumno prekinitev sodelovanja, sta bila nedavna (pre)hitra izpada iz evropskega pokala EHF in pokala Slovenije.

Šibila je bil eden glavnih »krivcev« za preporod mariborskega rokometa, ki je dosegel veljavo tudi na mednarodnem prizorišču s tremi četrtfinali v treh različnih evropskih tekmovanjih. Veliko igralcev, predvsem mladih, je pod njegovo taktirko nadgradilo svoje rokometno znanje, ki ga zdaj uspešno dokazujejo v številnih evropskih klubih. Ker pa so v mariborskem kolektivu letvico postavljali vse višje, zanje poraza s Kristianstadom in Slovanom nista bila sprejemljiva.

»Pred vodstvom kluba je bila zelo nehvaležna odločitev, saj je dr. Šibila v štirih letih in pol pustil globok pečat. Še posebej so izstopali uspešni nastopi v pokalu EHF in uveljavljanje številnih mladih obrazov. S takšnimi dosežki so razumljivo naraščala pričakovanja sponzorjev in okolja, v katerem delujemo in mu želimo še naprej ponujati vrhunske predstave. V želji nekoliko slabši začetek sezone ponovno obrniti v pravo smer smo se odločili za menjavo na trenerskem stolčku. Cilji ostajajo visoki z željo, da se vmešamo v boj za naslov državnega prvaka,« so sporočili iz mariborskega kluba.

Kdo bo nasledil Šibilo, bo znano v začetku prihodnjega tedna, torej pred naslednjim tekmovalnim izzivom, ko 8. novembra v dvorani Tabor gostuje Jeruzalem Ormož.