Skjern na Danskem nadigral velenjske rokometaše

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, desetem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Skjernu z 20:35 (9:18).

Objavljeno
03. december 2017 18.43
rsi*Rokomet Gorenje Berlin
A. V., STA
A. V., STA
Herning - Rokometaši Skjerna so z zanesljivo zmago proti Gorenju Velenju potrdili prvo mesto v skupini C in si priigrali dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v osmini finala lige prvakov proti ukrajinskemu Motorju Zaporožju. Slovenski podprvaki so si s porazom močno otežili boj za drugo mesto in dodatni tekmi proti francoskemu Montpellierju. Za še dve tekmi morajo upati, da v zadnji tekmi skupine C Ademar Leon izgubi proti Elverumu. Tekma se je začela ob 17. uri.

Danski rokometaši so si pot do nove zmage in s tem utrditve prvega mesta v skupini C odprli z odličnim prvim polčasom. Velenjčani so stik s tekmeci držali le uvodnih deset minut, v 7. minuti so po golu Matica Verdineka še vodili s 3:2, zadnjič bili s Skjernom izenačeni na 3:3, nato pa so danski podprvaki stopili na plin, izkoristili svoje priložnosti in stopnjevali težave slovenskih podprvakov.

Črne minute - izbranci Željka Babića več kot osem minut niso zadeli domačega gola - so omogočile Skjernu, da je sredi polčasa vodili s 7:3, po gostujoči minuti odmora so sicer ose nekajkrat zadele gol, a v zadnji tretjini drugega polčasa spet prejemale gole kot po tekočem traku. V 28. minuti so domačini vodili že za deset golov (17:7), nič kaj manjše prednosti pa niso imeli bo polčasu (18:9).

Velenjčanom se ni nič kaj bolje godilo v drugem polčasu. Skjern je držal varno razliko desetih golov, imel priložnost tudi za kakšnega več, a iz protinapadov grešil. Gorenju je vmes uspelo z dvema zaporednima goloma priti na -8, Danci pa so vrnili z enako mero in v 46. minuti spet povedli s +10. V nekaj naslednjih napadih so dokončno razblinili še zadnje dvome o zmagovalcu, saj so prednosti brez težav držali in celo celo povečali. V 53. minuti so povedli s 30:17 in jasno je bilo, da se bo Gorenje z Danske vrnilo z visokim in bolečim porazom.

Skjern - Gorenje Velenje 35:20 (18:9)
Dvorana Messecenter, sodnika: Harabagiu in Stanescu (oba Romunija).
Skjern: Olsson 7, T. Konradsson 2, Eggert Magnussen 4 (1), Mikkelsen 1, J. Konradsson 1, Stenbäcken, Nielsen, Ivanišević, Hammann-Boeriths 1, Myrhol 1, Christensen 3 (1), Rasmussen 5, Sondergaard Sarup 6, Asstrup 4, Houmoller.
Gorenje Velenje: Cehte 4, Medved, Haseljić, Ovniček 1, Ferlin, Grebenc, Toskić 4, Potočnik, Golčar, Markotić 2, Verdinek 2, Kleč, Zaponšek, Tajnik 2, Brumen 3 (1), Pejović 2.
Sedemmetrovke: Skjern 4 (2), Gorenje Velenje 3 (1).
Izključitve: Skjern 8, Gorenje Velenje 6 minut.