Slišković po koncu sezone v Veszprem

Rokometaš Celja Ivan Slišković bo kariero nadaljeval pri Veszpremu, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo.

Objavljeno
20. marec 2015 20.48
Rokomet Riko Ribnica Celje Pivovarna Laško, 24.September2014
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo po koncu sezone ostal brez hrvaškega reprezentanta Ivana Sliškovića, ki je z madžarskim Veszpremom podpisal štiriletno pogodbo.

23-letni Slišković je drugo sezono član celjskega moštva, s katerim je v pretekli sezoni osvojil oba domača naslova, za odhod na Madžarsko pa se je odločil zaradi želje po napredku:

»Po dveh sezonah v Celju bom naredil še korak naprej v svoji karieri in se preselil v Veszprem. Po moje gre za enega izmed trenutno štirih največjih klubov na svetu, kar je bil moj pogoj, da razmišljam o odhodu iz Celja. Tu sem se namreč počutil fenomenalno. Vse je bilo do sedaj na najvišjem nivoju, počutil sem se resnično kot doma. Ekipa, trener, navijači, vsi v klubu, prav vse je enkratno, zato se že sedaj, pa čeprav bom tu nastopal še do konca sezone, zahvaljujem za vse. Seveda želim tudi v tej sezoni z ekipo doseči tisto, kar smo v prejšnji, torej osvojiti oba domača naslova in se na ta način posloviti na najboljši možni način. Odhod v Veszprem je posledično korak naprej v moji karieri. Pričakujem, da bom tam še napredoval v moji igri, poleg tega pa se bomo s to ekipo borili tudi za najvišja mesta v Evropi, kar je gotovo tudi dodaten izziv, ki se ga že veselim, Celju pa bom za vse kar mi je dalo, vedno hvaležen,« je pojasnil Slišković.

Hrvat se bo pri Veszpremu pridružil številnim nekdanjim članom Celja, tam igrajo Renato Sulić, Mirsad Terzić, Mirko Alilović, Mate Lekai in Gašper Marguč.