Slovenci na kolena spravili olimpijske prvake

Slovenski rokometaši so na turnirju zlate lige na Danskem premagali Francoze s 27:26.

Objavljeno
04. april 2014 22.18
uho_Slovenija - Francija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Aalborg - Slovenska moška reprezentanca je v drugem kolu turnirja zlate lige na Danskem premagala olimpijske in evropske prvake Francoze s 27:26.

Oslabljeni Slovenci so v uvodnem delu tekme dvakrat povedli z golom razlike (1:0 in 2:1), toda nasprotniki so obakrat izenačili. Francozi so si prvič na tekmi priigrali minimalno prednost po uspešno izvedeni sedemmetrovki v deveti minuti (3:2), vendar so Slovenci po dveh zaporednih golih v dveh minutah rezultat znova obrnili v svojo korist (4:3). Slovenska reprezentanca je nadzorovala potek prvega polčasa in v 17. minuti vodila za dva (6:4), v 23. minuti pa za tri gole (10:7). Izid polčasa je bil 14:13 za v korist varovancev Borisa Deniča.

Začetek del drugega polčasa je pripadel Francozom, ki so po manj kot dveh minutah izničili zaostanek za Slovenijo (15:15), pri izidu 17:16 v 32. minuti pa so povedli šele drugič na tekmi. »Galski petelini« so nato naredili še korak več in v 40. minuti vodili za tri (20:17), vendar so Slovenci z borbeno igro najprej izenačili na 21:21, za konec delnega izida 4:0 pa povedli s 23:21.

Slovenci in Francozi so bili na tekmi izenačeni kar trinajstkrat, nazadnje v 54. minuti (25:25). Sledil je odločilen niz Slovenije, ki se je z dvema zaporednima goloma približala zmagi. Francozi so sicer s sedemmetrovko zaostanek zmanjšali le na gol, a je Boris Denič zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa so žogo zadržali vse do konca.

Pri Sloveniji je bil najboljši strelec Simon Razgor z osmimi goli, pri Franciji pa Guillaume Joli s petimi goli.

Slovenci bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo proti Norveški (18).

Denič: Moti me preveliko število napak

»Ne morem biti evforičen, čeprav je zmaga lepa. Vendarle smo tukaj pokazali dva različna obraza. Vesel sem, ker so fantje spoznali, da so lahko kos najboljšim. Vse prevečkrat igrajo z nepotrebno ročno zavoro. Moti me preveliko število napak, ki jih ne sme biti več kot deset. No, do junijskih kvalifikacij za SP še imamo nekaj časa,« se pretiranemu navdušenju ni vdal Denič in že razmišljal o tekmi z Norvežan, ki so sinoči presenetili gostitelje: »Hitri so in kombinatorni, pričakujem hud boj,« je po zmagi dejal slovenski selektor Boris Denič.

 

Zlata liga, drugo kolo

Slovenija - Francija 27:26 (14:13)

Danska - Norveška 31:32 (17:18)