Slovenci na SP s starimi znanci Španci in Makedonci

Slovenski rokometaši bodo na EP 2017 igrali proti Špancem, Makedoncem, Islandcem, Tunizijcem in Angolcem.

Objavljeno
23. junij 2016 17.40
Spain Slovenia Handball
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Slovenska moška reprezentanca je na današnjem žrebu v Parizu dobila svoje nasprotnice na svetovnem prvenstvu, ki bo med 11. in 29. januarjem prihodnje leto v Franciji.

Varovanci Veselina Vujovića, ki bodo osmič nastopili na evropskem prvenstvu, bodo v skupini B igrali proti Špancem, Makedoncem, Islandcem, Tunizijcem in Angolcem.

Med tekmeci slovenske reprezentanca izstopata dva predstavnika iz Evrope. To sta Španija, ki jo je Slovenija premagala na letošnjem kvalifikacijskem turnirju v Malmöju in ji preprečila nastop na olimpijskih igrah v Riu, ter Makedonija, ki jo je Slovenija porazila v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva v Katarju, kar je bila ena izmed ključnih zmag za ohranitev možnosti za dodatne kvalifikacije za OI.

»Slovenska reprezentanca je pokazala, da lahko igra z najboljšimi ekipami na svetu. Vse tekmece, ki smo jih dobili v žrebu za svetovno prvenstvo, s katerim sem zadovoljen, lahko premagamo, tudi Španijo, ki se nam bo zagotovo želela oddolžiti za poraz v kvalifikacijah za olimpijske igre. Kljub vsemu trenutno ne razmišljamo o turnirju v Franciji, saj so pred nami igre v Riu de Janeiru, na katere se bomo začeli pripravljati že 4. julija, po tem pa še začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. Gremo korak za korakom,« je žreb komentiral Veselin Vujović.

Slovenski reprezentant Jure Dolenec meni, da je bil žreb naklonjen Sloveniji: »Na ta žreb lahko gledamo na več načinov, zdi pa se mi, da je ugoden, saj so vsi tekmeci premagljivi. Slabše poznamo zgolj Angolo, medtem, ko smo z ostalimi ekipami igrali že večkrat in proti vsem dokazali, da smo sposobni priti do zmage. Ko sem zjutraj gledal bobne, sem si mislil, da bi lahko bil žreb še precej slabši, nato pa bil prepričan, da si bodo Francozi izbrali našo skupino, a se to ni zgodilo. Na prvenstvu bo v vsakem primeru potrebno prikazati dobro igro, glede na to da se križamo z močno skupino A, pa bi bilo dobro prvi del končati na prvih dveh mestih.«

Na evropskem prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc, v izločilne boje bodo napredovale najboljše štiri iz vsake skupine.

Naslov prvaka brani Francija.

Žreb skupinskega dela SP

Skupina A: Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška

Skupina B: Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola

Skupina C: Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Saudska Arabija

Skupina D: Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina