Slovenci niti v drugo niso strli makedonskega oreha

V drugi pripravljalni tekmi so slovenski rokometaši v Celju remizirali z Makedonci s 23:23. Konec tedna dvakrat s Hrvati.

Objavljeno
05. januar 2016 22.37
J. P.
J. P.

Celje - Slovenski rokometaši so se tudi v drugi zaporedni pripravljalni tekmi pred skorajšnjim evropskim prvenstvom v drugi polovici meseca na Poljskem z Makedonci razšli brez zmagovalca, v celjskem Zlatorogu je bilo 23:23 (13:12). Le potek je bil nekoliko drugačen kot dan poprej v Krškem: tokrat so gostje v končnico prišli s tremi goli zaloge (23:20), vendar pa nato v zadnjih osmih minutah niso več zadeli. Zdaj izbrance selektorja Veselina Vujovića konec tedna čakata še obračuna s Hrvati - v petek v Ivanić gradu (19), dan pozneje pa v koprski Bonifiki (16.15).

Vujović je uvodoma na parket poslal vratarja Gorazda Škofa, krilna igralca Dragana Gajića in Darka Cingesarja, zunanje Sebastiana Skubeta, Deana Bombača in Vida Kavtičnika ter krožnega napadalca Blaža Blagotinška. Ta postava je začela medlo in v šesti minuti zaostajala za dva gola (1:3), v vodstvo pa se je vendarle prebila v 13. minuti z zadetkom Cingesarja (5:4). Nato se je domačim spet ustavilo, za nameček sta petelinji boj uprizorila še Matej Gaber in Stojanče Stoilov, izbranci nekdanjega trenerja Gorenja Ivice Obrvana pa so izkoristili zmedeno slovensko igro in v 17. minuti ušli za tri gole (8:5).

Gledalci so negodovali - upravičeno, navsezadnje so se med strelce do 23. minute vpisali zgolj Cingesar, Kavtičnik in Bombač. Končnica prvega dela je bila nekoliko boljša, tako da so Slovenci na odmor odšli z golom zaloge. V drugem delu je (v primerjavi z začetno postavo) selektor zamenjal celotno sedmerko: v vratih je bil Matevž Skok, na krilih Gašper Marguč in Simon Razgor, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Miha Zarabec in Klemen Cehte, na »pivotu« pa Matej Gaber. Sprva je zasedba prevetrila igro, a veselje je bilo kratkotrajno.

Po vodstvu s 16:13 so fantje spet padli v »črno luknjo« in tekmecem najprej dopustili, da so jih ujeli, nato pa še, da so zagospodarili na parketu in bili v 52. minuti že tri zadetke spredaj (23:20). V prelomnih trenutkih je Vujovićeva četa vendarle strnila vrste in z dvema goloma Mihe Žvižeja in enim Zarabca v začetku 59. minute izenačila na končnih 23:23. V zadnji sekundi je Bombačev strel z devetih metrov, ki se je odbil od obrambe, čuvaj gostujoče mreže ubranil.

SLOVENIJA : MAKEDONIJA 23:23 (13:12)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 1400, sodnika Smolko in Sok (oba Slovenija).

Slovenija: Skok, Škof, Lesjak; Zarabec 3 (1), Cingesar 3, Marguč 3 (1), Kavtičnik 4, Cehte 1, Dolenec 2, Skube, Poteko 1, Miklavčič, M. Žvižej, L. Žvižej 2, Blagotinšek, Gaber, Zorman, Gajić, Razgor, Bombač 4 (1), Mačkovšek.

Makedonija: Mitrevski, Ristovski, Dupjačanec; Manaskov 1, Stoilov 1, Kukoski, K. Lazarov 7 (1), Mitkov 2, Jonovski, Taleski, Mirkulovski 1, V. Markoski, N. Markoski 1, Mojsovski, Pribak 2, Georgievski, F. Lazarov 2, Ojleski, Kuzmanovski 3, Peševski, Kosteski 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Makedonija 3 (1).

Izključitve: Slovenija 6, Makedonija 8.