Slovenci v Riu proti Brazilcem, Poljakom, Švedom, Nemcem in Egipčanom

Slovenski rokometaši so dobili nasprotnike na OI. Selektor Veselin Vujović je zadovoljen z žrebom.

Objavljeno
29. april 2016 19.08
Posodobljeno
29. april 2016 19.34
M. Ž.
M. Ž.

Rio - V brazilskem Riu de Janeiru so danes opravili žreb predskupin olimpijskega rokometnega turnirja, na katerem bo tretjič v svoji zgodovini sodelovala tudi Slovenija.

Slovenska reprezentanca je bila uvrščena v skupino A/B, v kateri bodo igrale še reprezentance Poljske, Brazilije, Nemčije, Egipta in Švedske, s katero so Slovenci igrali tako v skupinskem delu letošnjega evropskega prvenstva kot tudi na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Malmöju.

V drugo skupino so bili izžrebane Francija, Danska, Hrvaška, Tunizija, Katar in Argentina.

»Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet, že tretjič letos, se bomo pomerili z neugodnimi Švedi, gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši in veliko bolj neugoden od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine. Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo bolj ugodnega tekmeca v četrtfinalu,« je povedal slovenski selektor Veselin Vujović.

Reprezentance bodo v skupinskem delu igrale po pet tekem, najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v osmino finala.

Slovenska reprezentanca bo tretjič nastopila na olimpijskih igrah. Leta 2000 je v Sydneyju končala na osmem mestu, leta 2004 pa je v Atenah osvojila enajsto mesto.

Žreb skupin za olimpijske igre

Moški

Skupina A: Francija, Danska, Hrvaška, Tunizija, Katar, Argentina.

Skupina B: Poljska, Slovenija, Švedska, Brazilija, Nemčija, Egipt.

 

Ženske

Skupina A: Norveška, Romunija, Črna gora, Brazilija, Španija, Angola.

Skupina B: Nizozemska, Rusija, Švedska, Francija, Argentina, Južna Koreja.