Slovenci v četrtem bobnu, najprej bodo igrali v Zagrebu

Slovenski rokometaši bodo na petkovem žrebu postavljeni v četrti boben, prvi del pa bodo odigrali v Zagrebu, so sporočili z EHF.

Objavljeno
19. junij 2017 14.30
Posodobljeno
19. junij 2017 14.30
rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana - Evropska rokometna zveza (EHF) je določila nosilce na žrebu za 13. euro na Hrvaškem. Zaradi slabšega nastopa na prejšnjem EP na Poljskem (14. mesto) in drugega mesta v zadnjih kvalifikacijah so Slovenijo postavili v četrti, najnižji boben.

Slovenska skupina C bo gotovo igrala v Zagrebu, če bodo fantje selektorja Veselina Vujovića uspešni (napredujejo po tri reprezentance od štirih), pa bodo v drugem delu igrali v Varaždinu in se borili za vrnitev v glavno mesto, kjer bodo boji za kolajne.

Hrvati bodo v prvem delu tekme gostili v Splitu (skupina A), Norvežani bodo igrali v Poreču (skupina B), Slovenci v Zagrebu (skupina C) in Madžari v Varaždinu (skupina D). Drugi del bo v Zagrebu in Varaždinu, finalni v zagrebški Areni.

Boben 1: Nemčija, Španija, Hrvaška, Francija

Boben 2: Danska, Belorusija, Švedska, Makedonija

Boben 3: Norveška, Srbija, Črna gora, Češka

Boben 4: Madžarska, Slovenija, Avstrija, Islandija

Od žreba, ki bo v petek ob 19. uri v koncertni dvorani Vatroslav Lisinski, bo torej veliko odvisno. Za Slovence pa je dobro, da iz tretjega bobna ne morejo dobiti zelo močnih Norvežanov, svetovnih podprvakov. Torej bo v njihovi skupini vsaj en na papirju šibkejši tekmec (Srbija, Črna gora, Češka). Iz drugega bobna pa bi se veljalo izogniti olimpijskim prvakom iz Danske.

Slovenci se tudi do polfinala ne morejo srečati z gostitelji iz Hrvaške.