Slovenci v končnici spustili zmago iz rok

Izbranci selektorja Veselina Vujovića so se v prvi pripravljalni tekmi pred rokometnim EP z Makedonijo razšli z 28:28.

Objavljeno
04. januar 2016 21.22
J. P.
J. P.

Krško - Slovenski rokometaši so niz pripravljalnih tekem pred skorajšnjim evropskim prvenstvom, ki ga bo v drugi polovici meseca gostila Poljska, v nabito polni dvorani v Krškem odprli z remijem (28:28) z Makedonci, čeravno je v prvem polčasu že lepo dišalo po zmagi izbrancev selektorja Veselina Vujovića. Ta teden jih čakajo še trije preizkusi trenutne forme: že jutri v Celju proti istemu tekmecu (ob 18.30), v petek (19, Ivanić grad) in soboto (16.30, Koper) pa jim bodo nasproti stali Hrvati.

V ponovitvi obračuna osmine finala svetovnega prvenstva izpred dobrega leta dni v Katarju, ko so si Slovenci zagotovili četrtfinalno vstopnico in dvoboj s poznejšimi šampioni Francozi, so bolje začeli, pa čeravno so v dopoldanskih urah v Zrečah še opravili temeljit trening. Sprva so bili resda še zakrčeni v napadu (v 13. minuti je bilo na semaforju zgolj 2:2), nato pa so počasi s čvrsto obrambo le lomili odpor Makedoncev, po prihodu drugega najučinkovitejšega strelca te sezone lige prvakov Deana Bombača na parket pa se je vendarle odprlo tudi pred tekmečevimi vrati. Gostitelji so nekajkrat ušli za štiri gole, večino te prednosti pa odnesli tudi na glavni odmor.

Začetek drugega polčasa je bil medel, nasprotnik je potreboval manj kot sedem minut za vnovično izenačenje (15:15), v 43. minuti pa je bil Vujović pri zaostanku z 18:20 prisiljen z minutnim odmorom vnovič predramiti uspavane Slovence. S tremi zaporednimi goli so prešli v novo vodstvo, ki je naraslo tudi na +3 (25:22), v končnici pa so spet zaigrali neodgovorno in tako ostali brez zmage. Selektor je nekaterim igralcem namenil počitek, na parket niso stopili Gorazd Škof, Vid Kavtičnik, Sebastian Skube, Simon Razgor, Miha Zarabec in Blaž Blagotinšek, najbolj pa sta se s po petimi zadetki izkazala Matej Gaber in David Miklavčič.

SLOVENIJA : MAKEDONIJA 28:28 (13:10)

Dvorana ŠC Krško, gledalcev 1000, sodnika Kavalar in Teršek (oba Slovenija).

Slovenija: Skok, Škof, Lesjak; Zarabec, Cingesar 2, Marguč 4 (2), Kavtičnik, Cehte, Dolenec 2, Skube, Poteko, Miklavčič 5, M. Žvižej 1, L. Žvižej, Blagotinšek, Gaber 5, Zorman, Gajić 3 (1), Razgor, Bombač 2 (1), Mačkovšek 4.

Makedonija: Mitrevski, Ristovski, Dupjačanec; Manaskov 2, Stoilov, 2 Kukoski, K. Lazarov 7 (5), Mitkov 4, Jonovski, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Mojsovski 2, Pribak 3, Georgievski 3, F. Lazarov, Ojleski 3, Kuzmanovski, Peševski 2, Kosteski.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Makedonija 5 (5).

Izključitve: Slovenija 12, Makedonija 10.