Slovenci za olimpijske vozovnice na Švedskem

Izbranci rokometnega selektorja Veselina Vujovića se bodo na kvalifikacijskem turnirju udarili s Švedi, Španci in Iranci.

Objavljeno
04. februar 2016 11.11
J. P.
J. P.

Ljubljana - Mednarodna rokometna zveza (IHF) je obelodanila gostitelje kvalifikacijskih turnirjev za letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru. Med kandidati za izvedbo je bila tudi Slovenija, ki pa ni bila uspešna, vozovnico za olimpijski turnir bo tako lovila na Švedskem, kjer bosta ob gostiteljici igrala še evropska podprvakinja Španija in Iran.

Preostala dva turnirja, ki bosta prav tako potekala med 8. in 10. aprilom, bosta na Poljskem, kjer bodo domačinom nasproti stali Makedonija, Čile in Tunizija, ter na Danskem, kjer bodo gostovali Hrvaška, Norveška in Bahrajn. Olimpijske vozovnice bodo pripadle prvima dvema reprezentancama z vsakega turnirja, mesto v Riu pa so si že zagotovili Brazilija, Francija, Nemčija, Katar, Egipt in Argentina.

Slovenska moška izbrana vrsta je doslej na olimpijskih igrah že tekmovala v Sydneyju leta 2000 in v Atenah štiri leta pozneje. Na ženski turnir so že uvrščene Brazilija, Španija, Norveška, Angola, Južna Koreja in Argentina. Na prvem kvalifikacijskem turnirju bodo v Franciji ob gostiteljah tekmovale še Nizozemska, Japonska in Tunizija, na drugem na Danskem še Romunija, Črna gora in Urugvaj, na tretjem v Rusiji pa še Poljska, Švedska in Mehika.

Pretepen, ker se ni želel fotografirati

Skupina moških je v torkovih zgodnjih jutranjih urah v Skopju fizično obračunala z makedonskim reprezentantom Stojančetom Stoilovom, ki se ni želel fotografirati z njo. Policija je enega od napadalcev že identificirala. Do incidenta je prišlo, ko se je rokometaš skupaj s kolegom iz izbrane vrste in Vardarja Dejanom Manaskovom (njegovo vozilo so vandali grdo poškodovali) in nogometašem Nikolo Tripunovskim ustavil v pekarni po prekrokani noči, ko je do njega pristopila skupina moških in se želela fotografirati z njim. Ker Stoilov v to ni privolil, so se ga razgreteži lotili kar pred pekarno. Nesrečni športnik je prejel nekaj udarcev v obraz, a je bil toliko pri sebi, da je dogodek sam prijavil policiji.