Slovenija na SP v skupini A s Španijo

Nasprotniki slovenskih rokometašev na SP v skupini A: Čile, Brazilija, Belorusija, Katar in Španija.

Objavljeno
20. julij 2014 21.05
Posodobljeno
20. julij 2014 21.05
HANDBALL/
Delo.si
Delo.si

Doha - Slovenska rokometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu, ki ga bo pozimi gostil Katar, igrala v skupini A, skupaj s Čilom, Brazilijo, Belorusijo, Katarjem in Španijo.

Današnji ples kroglic v hotelu Ritz Carlton v Dohi je - po uvodnih govorih predsednika Mednarodne rokometne zveze (IHF) Hasana Mustafe in predsednika organizacijskega odbora Thanija Abdulrahmana Al Kuwarija - vodil predsednik tekmovalne komisije IHF, Slovenec Leon Kalin, dogodka pa sta se udeležila še dva njegova rojaka: generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Goran Cvijić in koordinator moških reprezentanc Uroš Mohorič.

V slovenskem taboru pred začetkom žreba - ta je bil delno prirejen, saj je Katar, potem ko so izžrebali reprezentance iz skupine 6, 5, 4, 2 in 1, sam izbral skupino, v kateri bo igral - niso imeli posebnih želja. Primaren cilj je uvrstitev v osmino finala, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa ne skrivajo, da bodo v tej bogati arabski državi skušali narediti prvi korak na poti do poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016, kar bi bil za slovenske rokometaše že tretji olimpijski nastop po igrah v Sydneyju leta 2000 in štiri leta kasneje v Atenah.

Vse tekme na 24. svetovnem prvenstvu bodo na sporedu v Dohi, kjer bodo na voljo štirje sodobni objekti: dvorana Al Sad sprejme 7700, Aspire 15.500, Lusail 15.300, dvorana katarske rokometne zveze pa 5500 gledalcev.

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. V prvem delu bo 24 reprezentanc razvrščenih v štiri skupine, osmino finala in nadaljnje tekme na izločanje si bodo izborile po štiri najboljše reprezentance iz skupinskega dela, medtem ko bodo peto- in šestouvrščene izbrane vrste nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu.