Slovenke na Danskem pokazale zobe

Oslabljena ekipa Uroša Bregarja se kljub slabemu začetku ni vdala brez boja, a izgubila z 22:28.

Objavljeno
28. september 2017 01.02
ROKOMET Slovenija - Švedska
P. Z.
P. Z.

Farum - Slovenke so na Danskem ob začetku kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu doživele pričakovan poraz z 28:22, toda predstava, ki so jo prikazale v Farumu, oslabljeni in pomlajeni reprezentanci ne more biti v sramoto. Kvečjemu v spodbudo pred veliko pomembnejšo nedeljsko tekmo proti Češki v celjskem Zlatorogu.

Po začetnih 1:7, ko je domača vratarka Sandra Toft praktično zaklenila vrata, je že kazalo, da bodo slovenske rokometašice v Hamletovi deželi doživele pravo blamažo. Toda zasedba selektorja Uroša Bregarja, v kateri je manjkala kar osmerica igralk z zadnjega EP na Švedskem, je bila odločna drago prodati kožo. Že do odmora ji je skoraj uspelo izenačiti (11:12) in tudi v zajetnem delu drugega polčasa so Slovenke, pri katerih sta v napadu izstopali Ana Gros in Tjaša Stanko, ogrožale domačo zmago, nakar je četrta evropska ekipa vendarle unovčila prednost v kakovosti ter prišla do zanesljive zmage.

Slovenke, pri katerih sta bili izkušeni samo vratarka Miša Marinček in Neli Irman, tudi sinoči zelo solidni, lahko iz poraza potegnejo pomembna sporočila, ki jim bodo prišla še kako prav v nedeljo, ko bodo v Celju gostile reprezentanco Češke, neposredno tekmico za drugo mesto v skupini 5, ki je na prvi tekmi dneva s 30:23 premagala Islandijo. Na EP, ki ga bo decembra prihodnje leto gostila Francija, se bosta uvrstili po dve reprezentanci iz vsake od sedmih skupin ter še najboljša tretjeuvrščena. Prav s tretjega mesta so se Slovenke nazadnje prebile na EP. Decembra letos bodo nastopile tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, to pa bo v bistvu šele začetek gradnje ekipe za morebiten preboj na OI 2020 in še bolj za EP 2022, ki naj bi ga Slovenija gostila skupaj z Makedonijo in Črno goro.