»Slovenski« Montpellier izpadel, senzacija Zagreba

V četrtfinalu rokometne lige prvakov trije slovenski predstavniki: Gašper Marguč, Uroš Zorman in Matjaž Brumen.

Objavljeno
28. marec 2016 09.43
J. P.
J. P.

Ljubljana - Znani so vsi četrtfinalisti rokometne lige prvakov, v kateri je med »preživelimi« tudi še trojica Slovencev. Potem ko je že v sredo izpadel Pick Szeged z Deanom Bombačem in v soboto Meškov Brest s Simonom Razgorjem, so si predvčerajšnjim napredovanje zagotovili Uroš Zorman s Kielcami, Gašper Marguč z Veszpremom in Matjaž Brumen z Vardarjem, včeraj pa se je za vstopnice med elitno evropsko osmerico potegovala še štiriperesna deteljica iz »slovenskega« Montpellierja.

A je bila v lovu neuspešna. Nemški Flensburg-Handewitt je bil namreč tudi na domačem parketu boljši z 31:30 (20:14), s čimer je zgolj še potrdil zmago s prve tekme (28:27). Francoski predstavnik je orožje položil že v zadnji tretjini prvega polčasa, ko sta drug za drugim v prazno sprožila Michael Guigou in Vid Kavtičnik, razlika pa je v hipu narasla na +4. Drugi del je Montpellier sicer odlično začel, za delni izid 4:0 je bil s tremi zadetki najzaslužnejši Dragan Gajić, vendar pa so se gostje ob lovljenju tekmeca tako izčrpali, da jih je nato pričakovano zmanjkalo. Slovenska četverica je skupaj prispevala kar 24 golov: polovico od teh Gajić, šest Kavtičnik, štiri Jure Dolenec, dva pa tudi Matej Gaber.

Popoln zasuk Zagreba

Za izjemno presenečenje pa je poskrbel Zagreb, ki je sprva na domači tekmi malenkostno pokleknil pred Rhein-Neckarjem (23:24), na gostovanju pa zmogel zasuk in z zmago z 31:29 (13:15) našel mesto med četrtfinalisti. In to kljub temu, da so »levi« vodili že s 15:10 in ob prehodu v zadnjo četrtino obračuna s 24:21. Zdaj hrvaškega predstavnika čaka četrtfinalni dvoboj s PSG, Zorman se bo s Kielcami pomeril s Flensburg-Handewittom, Brumnov Vardar z Margučevim Veszpremom, zadnji par pa je Kiel - Barcelona.