Slovenski rokometaši januarja dvakrat s svetovnimi prvaki

Pripravljalni tekmi s Francijo bosta 6. in 8. januarja v Toulousu.

Objavljeno
02. oktober 2016 18.53
mpi*rokometasi
A. V., STA
A. V., STA

Ljubljana - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v začetku prihodnjega leta nastopila na svetovnem prvenstvu v Franciji, pred zaključnim turnirjem, ki bo na sporedu med 11. do 29. januarjem, pa bo 6. in 8. januarja v Toulousu in Montpellierju igrala dve kakovostni pripravljalni tekmi proti gostiteljem in aktualnim svetovnim prvakom iz Francije.

Slovenska in francoska izbrana vrsta, slednja je po 15 letih doživela spremembo na selektorskem stolčku, potem ko sta legendarnega Clauda Onesto zamenjala Didier Dinart in Guillaume Gille, se bosta na pripravljalni tekmi pomerili prvič po letu 2004. Edini tekmi na francoskih tleh z dvakratnimi olimpijskimi, petkratnimi svetovnimi in trikratnimi evropskimi prvaki sta bili junija 2001.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so se na svetovno prvenstvo prebili prek junijskih kvalifikacijskih tekmah, ko so izločili Norvežane, četrtouvrščene z letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem. Slovenija bo v prvem delu svetovnega prvenstva v Franciji igrala v Metzu, njene tekmice pa bodo Angola, Islandija, Makedonija, Tunizija in Španija.

Pred začetkom SP 2017 bodo slovenski rokometaši odigrali prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018. V sredo, 2. novembra, jih v Velenju čaka obračun s Švicarji, štiri dni kasneje pa še obračun s Portugalci v Lizboni.