Slovenski rokometaši na Danskem vnovič poraženi

Na mednarodnem turnirju na Danskem so slovenski rokometaši s 24:25 izgubili s Poljaki.

Objavljeno
08. januar 2012 18.27
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Arhus - Slovenija je na tridnevnem turnirju v Koldingu, Herningu in Arhusu po neodločenem izidu proti domači izbrani vrsti porazu z Islandijo, nazadnje izgubila še proti Poljski s 24:25 (16:10).

Denič je proti poljski reprezentanci spočil kar tri nosilce igre (Uroša Zormana, Gorazda Škofa in Dragana Gajiča) in namesto njih v igro poslal vse tri rezerviste (Matevž Skok, Gašper Marguč in Dean Bombač).

V prvem polčasu s +6

Po vodstvu Poljakov s 5:4 v deveti minuti so Slovenci v naslednjih treh naredili delni izid 3:0 in si prvič priigrali dva zadetka prednosti (7:5). Čeprav je Denič sredi tega dela igre spet začel z napovedanimi rotacijami igralcev, je prednost njegove ekipe kljub temu naraščala. V 21. minuti je Slovenija vodila že s petimi goli naskoka (12:7), na odmor pa odšla kar s +6 (16:10).

V drugem polčasi so Slovenci prvi zadetek dosegli šele v sedmi minuti za vodstvo s 17:14, toda v 43. minuti so Poljaki - med izključitvijo Miha Žvižeja - uspeli izenačiti (17:17).

Zapravili zadnji napad

Slovenska reprezentanca je odgovorila s tremi zaporednimi zadetki in vodstvom z 20:17, enaka razlika pa je bila še v 47. minuti (21:18). Nato so Poljaki, četrti z zadnjega evropskega prvenstva v Avstriji leta 2010, trikrat zapored zadeli v polno in v 50. minuti izenačili na 21:21. Po Deničevi minuti odmora je bil Dolenec uspešen za vodstvo z 22:21, a so nasprotniki dvakrat premagali Prošta in si v 54. minuti priigrali prvo vodstvo v drugem polčasu (23:22).

Dve minuti pred koncem tekme je Slovenija zaostajala za dva zadetka (22:24), toda Luka Žvižej in Marko Bezjak sta pri zaostanku le za gol minuto in pol pred koncem znova vrnila upanje. Ob zaostanku s 24:25 je imela Deničeva četa še zadnji napad in priložnost za morebitno izenačenje, toda krožni napadalec Miha Žvižej v zadnji sekundi ni uspel zatresti mreže Poljakov, ki so se veselili minimalne zmage, piše STA.

Za izbrance slovenskega selektorja Borisa Deniča so bile preizkušnje na Danskem zadnje pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo od 15. do 29. januarja v Srbiji. Slovenija bo igrala v Vršcu, v skupini D pa so še Norveška, Islandija in Hrvaška.