Slovenski rokometaši tudi v tretjem poskusu brez zmage

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi proti Hrvaški izgubila s 30:31 (13:15).

Objavljeno
08. januar 2016 22.05
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Ivanič grad - Tudi na tretji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom na Poljskem se slovenska rokometna reprezentanca pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića ni veselila zmage. Po dveh neodločenih izidih z Makedonijo se je tokrat v Ivanič gradu pomerila s Hrvaško in izgubila s 30:31 (13:15).

 

Slovenski rokometaši so bili večji del prvega polčasa povsem enakovredni gostiteljem. V uvodnih petnajstih minutah so bili v primanjkljaju, a ta nikoli ni znašal več kot dva gola, edino vodstvo v prvi polovici tekme pa so si priigrali v 18. minuti, ko je Dragan Gajić povišal na 9:8. Na velik odmor so odšli z zaostankom dveh golov (13:15), ki gre predvsem na račun tega, da se v zadnjih petih minutah sploh niso vpisali med strelce.

Vujovićevi izbranci so v četrti minuti nadaljevanja tekmo postavili v začetno izhodišče (16:16), od tedaj naprej pa niso bili več kos gostiteljem. Štiri minute kasneje so si priigrali tri gole zaostanka (17:20), najvišji pa v 54. minuti, ko so si pridelali primanjkljaj šestih golov (23:29). V sklepnih minutah igre so izkoristili ležerno predstavo gostiteljev in znižali na gol zaostanka (30:31).

Današnja tekma je bila slovesno obarvana, Luka Žvižej je odigral že 213. tekmo za slovensko izbrano vrsto in na večni lestvici prehitel nekdanjega vratarja Bena Lapajneta, do izenačenja strelskega rekorda - ta je v lasti Aleša Pajoviča, ki je v svoji reprezentančni karieri dosegel 697 zadetkov - pa mu manjkata še dva gola.

Vujović na današnji tekmi ni ponudil priložnosti Deanu Bombaču, Vidu Kavtičniku in Matevžu Skoku, najbolj učinkovit pa je bil Uroš Zorman s šestimi goli. Po štiri zadetke sta dosegla Borut Mačkovšek in Gašper Marguč.

Slovenski in hrvaški rokometaši se bodo v soboto pomerili še v koprski dvorani Bonifika, tekma pa se bo pričela ob 16.15. Za Slovenijo bo sobotna tekma na Obali hkrati zadnja pred četrtkovim odhodom na evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem na Poljskem, kjer jo v prvem delu v Vroclavu čakajo tekme s Švedsko, Španijo in Nemčijo.

 

Hrvaška - Slovenija 31:30 (15:13)

Športna dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

Hrvaška: Alilović, Stevanović, Ivić, Štrlek 5, Kovačević, Čupić 2 (2), Horvat 3, Brozović 4, Kozina, Marić 1, Kopljar 2, Vuglač, Duvnjak 5, Karačić 2, Cindrić 1, Pavlović, Mamić 1, Slišković 1, Gojun, Šebetić 4.

Slovenija: Skok, Škof, Lesjak, Zarabec 3, Cingesar 1, Marguč 4 (3), Kavtičnik, Cehte 2, Dolenec 3, Skube, Poteko 1, Miklavčič 1, M. Žvižej, L. Žvižej 1, Blagotinšek, Gaber 1, Zorman 6 (3), Gajić 2, Razgor 1, Bombač, Mačkovšek 4 (1).

Sedemmetrovke: Hrvaška 3 (2), Slovenija 10 (9).

Izključitve: Hrvaška 4, Slovenija 6 minut.

Rdeči karton: /.