Slovenski rokometaši v drugem bobnu žreba za SP

V Dohi bodo 20. julija izžrebali skupine za rokometno SP, ki bo med 15. januarjem in 1. februarjem 2015 v Katarju.

Objavljeno
12. julij 2014 09.30
Posodobljeno
12. julij 2014 09.30
ROKOMET Slovenija - Madžarska
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zürich - Mednarodna rokometna zveza (IHF) je pred žrebom udeleženke svetovnega prvenstva v Katarju, ki bo med 15. januarjem in 1. februarjem prihodnje leto, razvrstila v kakovostne skupine. Slovenija bo v drugem bobnu, kjer so še Bosna in Hercegovina, Poljska in Švedska.

V prvem jakostnem bobnu so Španija, Francija, Danska in Hrvaška, v tretjem Rusija, Katar, Makedonija in Alžirija, v četrtem Avstrija, Argentina, Belorusija in Češka, v petem Tunizija, Egipt, Brazilija in Bahrajn, v šestem pa Iran, Združeni arabski emirati, Čile in Nemčija. Slednja si je nastop na sklepnem turnirju priigrala po posebnem povabilu IHF, čeravno je v dodatnih kvalifikacijah klonila proti Poljski.

Žreb bo gostil hotel Ritz Carlton v Dohi, 20. julija.

V prvem delu bo 24 reprezentanc razvrščenih v štiri skupine, osmino finala in nadaljnje tekme na izločanje si bodo izborile po štiri najboljše reprezentance iz skupinskega dela, medtem ko bodo peto in šestouvrščene izbrane vrste nastopile v takoimenovanem predsedniškem pokalu. Prav vse tekme na 24. svetovnem prvenstvu bodo v Dohi.