Slovenski selektor ostal brez dela na Madžarskem

Uroš Bregar, ki je pred kratkim prevzel žensko rokometno reprezentanco, je končal svojo epizodo pri madžarski ekipi VAC.

Objavljeno
20. januar 2016 16.52
acr rokomet
G. L.
G. L.

Ljubljana - Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar je po le dobri polovici sezone moral spakirati kovčke pri madžarski ekipi VAC, ki jo je prevzel septembra lani, poročajo na madžarskem portalu nemzetisport.hu. S svojimi zdaj že nekdanjimi varovankami je na štirinajstih tekmah vpisal šest zmag in osem porazov, kar trenutno zadošča za osmo mesto na prvenstveni lestvici.

Ljubljančan, sicer dolgoletni pomočnik trenerja pri Krimu, je v prejšnjih dveh sezonah deloval pri skopskem Vardarju, nato pa se mu je ponudila priložnost za samostojno delo na Madžarskem, ki je ni izkoristil najbolje.

Pred kratkim se je usedel tudi na selektorski stolček slovenske ženske reprezentance, kjer je zamenjal Marto Bon, a tudi to epizodo začel skromno. Na uvodnih dveh kvalifikacijskih obračunih za evropsko prvenstvo proti Hrvaški in Črni gori je namreč s slovenskimi dekleti doživel dva poraza.