Šok terapija otežila Begušev izziv

Celjani sinoči zlahka ugnali Trimo, danes Gorenje gostuje v Ribnici.

Objavljeno
07. april 2015 23.32
Slovenija,Lljubljana 01.08.2006. 12.00 Novinarska konferenca Rokometnega kluba Krim Mercator pred začetkom sezone 2006/07. Na sliki trener Robert Beguš Foto Ljubo Vukelič /DELO/
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Potem ko so Celjani v Trebnjem po zaostanku z 1:4 prestavili višje in zanesljivo vpisali 32. zaporedno zmago v 1. SRL, bo imelo Gorenje nocoj v Ribnici (19) dobro generalko pred tremi zelo zahtevnimi izzivi, na katerih se bodo že bolj jasno videli obrisi učinka trenerske zamenjave v Rdeči dvorani.

Boljšega »sparinga«, kot je Riko Ribnica, si Gorenje sploh ne bi moglo zaželeti. Ekipa trenerja Roberta Beguša – tudi njega se je omenjalo med kandidati v »osjem gnezdu« – je štiri kola pred koncem resno v igro za 4. mesto, ki prinaša nastop v končnici. Če bi ji danes uspelo presenetiti favorita, bi se že povzpela nad Trimo, ne bo pa pod prehudim pritiskom, saj bo imela na voljo popravne izpite.

Gostovanje v ŠC Ribnica sodi med takšne, ki so Velenjčanom v tej sezoni že povzročala preglavice. V Izoli, Škofji Loki in na Kodeljevem so rumeno-črni komaj rešili celo kožo in tudi neprepričljive predstave v DP so šefom dale misliti, da Ivan Vajdl v rokah ne drži vseh vajeti; po še dveh slabih tekmah v pokalu Slovenije pa so ga zamenjali z Gregorjem Cvijičem. Njegov krstni nastop na domači tekmi s Krko ni bil kdovekako zahteven, v Ribnici bo že precej drugače. Suhorobarji so v dobri formi, na zadnjih petih tekmah so vknjižili štiri zmage in iztržili presenetljivi remi v Mariboru.

V Velenju se že pozna drugačen pristop in igralci so glede na zavzetost na treningih očitno resno vzeli Cvijičeve besede, da so vse stare zasluge pozabljene in da si bo vsak moral ponovno izboriti svoje mesto v ekipi. Zmaga v Ribnici bi bila lepa popotnica v tri tekme, ki jih bodo odigrali do konca prihodnjega tedna. Najprej bodo v soboto gostili Holstebro v prvi tekmi četrtfinala EHF in si skušali ustvariti čim večjo prednost pred revanšo na Danskem naslednjo nedeljo, ko bo padla odločitev, kdo bo sredi maja nastopil na mikavnem sklepnem turnirju v Berlinu. Vmes pa bo v sredo v Rdeči dvorani derbi s Celjem, po katerem bo praktično znano, kdo bo imel prednost domačega igrišča v najverjetnejšem finalu prvenstva.

Begušu ne gre najbolj na roko trenerska rokada v Velenju, ljubše bi mu bilo, če bi lahko Ribnica končala Vajdlovo zgodbo. Možnosti za presenečenje so po t. i. šok terapiji zdaj vendarle nekoliko manjše. »Seveda, šok terapija je bila uspešna, kar se je videlo proti Krki. Trener v dveh dneh pač ne more nič storiti, toda igralci Gorenja so se zbudili in se želijo dokazati, kar pomeni, da nas čaka še težja naloga,« je razmišljal Beguš, zadovoljen, kako stojijo stvari v klubu: »Rezultatsko smo uspešni, žanjemo sadove dobrega dela med zimskim premorom. Ujeli smo ritem in dobro funkcioniramo, tudi poškodbe nas ne tarejo preveč, za tekmo z Gorenjem pa je vprašljiv Nik Henigman.«