Spremembe v Gorenju: Avanzo na direktorskem položaju

Rokometni klub Gorenje bo prihodnji teden imenoval nove člane upravnega odbora. Matej Avanzo bo oktobra postal novi direktor.

Objavljeno
24. avgust 2015 15.44
Posodobljeno
24. avgust 2015 15.58
Direktor košarkarske reprezentance. Ljubljana, 15. januar 2014.
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Velenje - Rokometni klub Gorenje Velenje bo v novo sezono vstopil z novo podobo, saj bo poskrbel za kadrovske spremembe na vodstvenih položajih.

Kot so zapisali na uradni strani kluba, bo 31. avgusta potekala letna skupščina rokometnega kluba, na kateri bo vodstvo predstavilo poslovanje v letu 2014, predvidoma pa bo imenovan tudi nov upravni odbor, ki ga bodo sestavljali predstavniki največjega sponzorja Gorenja ter drugih pokroviteljev.

Predsednik kluba Uroš Marolt se zaradi odsotnosti in obveznosti z vodenjem hčerinske prodajne družbe Gorenja v Sarajevu poslavlja od predsedniške funkcije, na kateri ga bo predvidoma nasledil Milan Meža, sicer direktor Gorenja Servis, Marolt pa ostaja član upravnega odbora kluba.

Avanzu zaupana vloga direktorja

Kot so še sporočili iz kluba, bodo sredi meseca oktobra dobili novega direktorja. Namesto Tomaža Juršiča, ki se bo posvetil razvoju mlajših selekcij v klubu, bo to funkcijo prevzel Matej Avanzo, ki je devet let deloval v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije, pretežno predvsem kot direktor marketinga in članskih reprezentanc, bil pa je tudi eden od vodilnih pri organizaciji evropskega prvenstva 2013.

»Ko sem se spomladi odločil, da po EuroBasketu 2015 zapustim Košarkarsko zvezo Slovenije, na kateri sem preživel čudovitih in uspešnih devet let, sem se najprej pogovoril z njenim vodstvom, kateremu se zahvaljujem za izjemno korektnost in dejstvo, da se razhajamo v prijateljskih odnosih. Na moj naslov je v zadnjih tednih prišlo precej zanimivih ponudb, tako iz sveta športa kot gospodarstva, a nazadnje so bile odločilne konkretnost, vztrajnost in vizija prvega moža Gorenja - Franja Bobinca. Glede na dejstvo, da v rokometu še nisem deloval, bom v začetnem obdobju zagotovo predvsem poslušalec in opazovalec, nato pa bom, jasno, skušal v delovanje velenjskega kluba vnesti tudi znanje in izkušnje, ki sem jih pridobival skozi leta delovanja v slovenskem športu. Moj cilj je še okrepiti vrednost blagovne znamke RK Gorenje, v klub pa postopoma dodajati novosti v skladu s sodobnimi trendi, seveda vse z željo, da bi njegov ustroj dvignil na še višjo raven,« je pojasnil Avanzo.

Gorenje Velenje bo sicer tekmovalne načrte in ekipo za prihajajočo sezono predstavilo na novinarski konferenci, ki bo 27. avgusta.