Srečanje starih znank v Skopju

Krim Mercator nocoj gostuje pri zvezdniškem Vardarju.

Objavljeno
07. februar 2015 10.17
Rokometašica Krim Mercatorja. Ljubljana 13. oktober 2014.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Skopje – Edina Krimova zvezdnica Allison Pineau se bo vrnila v Skopje, Andrea Penezić, Andrea Lekić in Barbara Lazović pa bodo igrale proti bivšemu klubu, ko se bosta v 2. kolu glavnega dela lige prvakinj ob 19. uri srečala Vardar in Krim Mercator. Vse razen domače zmage bi bilo presenečenje.

S porazom proti Thüringerju v Stožicah ob štartu drugega dela sezone so Ljubljančanke izgubile še zadnje realne možnosti, da bi prehitele dva tekmeca v skupini 1 in se uvrstile v četrtfinale. Ta čas ima Budućnost 9 točk, Dinamo Volgograd in Leipzig po 6, Thüringer 4, Vardar 3 in Krim 2. Ljubljančanke bodo bržčas ostale še trdneje prikovane na dno lestvice tudi po nocojšnjem gostovanju v novi dvorani Jane Sandanski, a če bi se bogati makedonski ekipi upirale vsaj tako dobro, kot so se rokometaši Celja Pivovarne Laško konec novembra (32:34), bi lahko dvignjenih glav zapustile makedonsko glavno mesto. Od tam se je pred sezono v Ljubljano preselila najboljša strelka Mirjeta Bajramoska, ki bo proti črno-rdečim tekmicam kot dolgoletna članica Kometala in Metalurga še posebej motivirana. Trenerka Marta Bon se je v sredo na tekmi v Velenju (Ljubljančanke so bile boljše s 33:25) razveselila vrnitve Polone Barič, igralke, ki je v pripravljalnem obdobju kazala odlično formo, nakar jo je v začetku septembra ustavila huda poškodba kolena.

Zaradi zadnjega poraza v Leipzigu bo Vardar, ki je lani nastopil na F4 v Budimpešti in osvojil 3. mesto, gotovo še bolj odločen popraviti vtis. Bonova ne napoveduje presenečenja, vendar ni brez ambicij. »Nadaljevali bomo z gradnjo igre in uresničevanjem ciljev, ki jih imamo v tej sezoni. Zagotovo bomo v Skopju naredili vse, da bi delovali bolje kot proti Thüringerju, kjer smo dobro odigrali samo prvi polčas. Velikih skrivnosti med ekipama ni, saj se dobro poznamo,« je dejala Bonova, ki si je med zimskim premorom vzela čas tudi za kratek obisk moškega SP v Katarju.

Vratarka Miša Marinček je obžalovala izgubljeno priložnost za zmago proti nemški ekipi. »Če bi naslednji dan igrale še enkrat, bi gotovo zmagale. Pred nami so zdaj težke tekme, na katerih nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Posvetili se bomo gradnji ekipe in razvijanju prepoznavne igre. Verjamem, da bomo še komu zagrenili življenje,« pravi Marinčkova, ki prejšnjo soboto v drugem polčasu ni mogla preprečiti zasuka v nemško korist. Tudi krožna napadalka Sanja Gregorc ni povsem prebolela zapravljenega vodstva: »A kar je bilo, je bilo. Moramo gledati naprej. Nekatere igralke Vardarja dobro poznamo. Moramo verjeti v uspeh. Če bomo zmanjšale število napak in izboljšale realizacijo, smo lahko konkurenčne.«


Skupina 1, 6. kolo

Vardar Skopje - Krim Mercator (19)

Nedelja

Thüringer - Dinamo Volgograd (14)

Budućnost Podgorica - Leipzig (19)

 

Lestvica

1. Budućnost Podgorica 5 4 1 0 122:95 9 točk

2. Dinamo Volgograd 5 3 0 2 126:121 6

3. Leipzig 5 3 0 2 137:135 6

4. Thüringer 5 2 0 3 104:119 4

5. Vardar Skopje 5 1 1 3 110:115 3

6. Krim Mercator 5 1 0 4 128:132 2