Stankova takoj v glavni vlogi

Krim Mercator: Na Kodeljevem si obetajo prvi točki v LP.
Objavljeno
12. oktober 2017 23.45
Uroš Bregar, trener ekipe Krim Mercator, med tekmo ženske rokometne lige prvakinj Krim Mercator - Mitjylland, v Ljubljani, 11. marca 2017. [Uroš Bregar,Krim,Midtjylland,trenerji,rokomet,liga prvakinj,rokometašice,športnice]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Če je bil poraz Krima Mercatorja na prvi tekmi v Bukarešti pričakovan in zatorej neboleč, je pred Ljubljančankami že ena odločilnih tekem v prvem delu rokometne lige prvakinj. Če jutri na Kodeljevem (15) ne bodo osvojile točk proti Nykøbingu, bo začrtani nastop v četrtfinalu doživel morda že usodni udarec.

Ducat zadetkov razlike v Romuniji se sliši veliko, vendar ima trener Uroš Bregar tehtne olajševalne okoliščine. CSM Bukarešta sodi v sam evropski vrh, sam pa načrtno ni uporabil Tjaše Stanko in Elizabeth Omoregie, ki naj bi bili glavna moč Krimovega napada. Težav zanj sicer ni konec. Stankova bo jutri za silo nared, žal pa ne tudi njena skorajšnja reprezentančna kolegica. Še dolgo časa ne bo povratnice Tamare Mavsar. »Žalosti me, kar ne moremo pokazati obraza, ki smo ga že na pripravljalnih turnirjih. Stvari se nam podirajo in moramo se vračati. Tudi Maria Adler in Jelena Despotović (okrepitvi iz Švedske in Črne gore, op. p.) sta izpustili mesec priprav in še nista na svoji ravni,« je uvodoma – po trenerski navadi – potarnal Bregar, ki so mu poškodbe, zlasti Omoregijeve, po odličnem prvem delu prejšnje sezone v nadaljevanju pokvarile načrte.

V sredo je CSM Bukarešta zlahka zmagala pri Gdynii (34:23) in Poljakinjam je, kot kaže, usojeno zadnje mesto v skupini A. Napredovanje Krima v glavni del z 12 ekipami ne bi smelo biti vprašljivo, toda s 3. mesta in brez prenešenih točk bi bil lov za četrtfinalom obsojen na neuspeh, saj bodo v drugem delu tekmeci še močnejši – bržčas evropski prvak Györ, močno okrepljeni Rostov-Don in Midtjylland. Zato bodo točke proti danskim prvakinjam in novinkam med elito štele dvojno. »Res je, storili bomo vse, da ju osvojimo. Bo pa težje. Imamo par težav, a to moramo nekako 'zrihtati',« je na optimistično frekvenco preklopil 38-letni »Bregi«.

Na tekmi v Bukarešti se je izkazala grška novinka Lamprini Tsakalou, toda trener ji kljub odsotnosti Omoregijeve še ne bo namenil glavne vloge pri organizaciji igre. »Pokazala je individualno kakovost, prihajala do strelov. Voditeljskih nalog ji vseeno ne morem zaupati. Imamo Stankovo, ki je ta čas naša daleč najboljša igralka. Upam, da bo z njo v redu in da bo zadržala reprezentančno formo,« si od novinke, okrepitve iz Zagorja, že za začetek njene poti med elito kar največ obeta Bregar, ki mu ne gre na roko termin tekme na Kodeljevem. Sončna jesenska sobota bo mnoge Ljubljančane zvabila iz mesta … »Dobro je že, da bomo igrali v Slovanovi utrdbi, kjer se počutimo najboljše. Res je ura bolj za kosilo, ob treh popoldne, česar doslej nismo bili vajeni, ampak bilo bi lepo, če bi si navijači vzeli dve uri in nas prišli podpret.«