Stipe spet rešetal mrežo sosedov

Liga SEHA: Gorenje Velenje je na tekmi 3. kola proti Zagrebu doživelo visok poraz (21:28).

Objavljeno
20. september 2016 22.20
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Zagreb – Velenjski rokometaši niso kaj prida pomagali celjskim kolegom, saj jim ni uspelo resneje namučiti Zagrebčanov pred njihovim sobotnim gostovanjem v Zlatorogu v ligi prvakov. Na tekmi 3. kola lige SEHA so dobili lekcijo moškega rokometa in doživeli visok poraz.

Soočeni z jekleno obrambo, zaščitnim znakom zagrebškega trenerja Veselina Vujovića, tudi slovenskega selektorja, so Velenjčani v prvem polčasu delovali nebogljeno. Če so slučajno našli luknjo, jih je zaustavil Matevž Skok, ki je v prvem polčasu zbral osem obramb, eno več, kot je Gorenje doseglo zadetkov.

Razlika šestih golov, ki jo je prvič vzpostavil Darko Cingesar pri 10:4, ni obetal nič dobrega. Tudi brez Luke Šebetića, Domagoja Pavlovića in kapetana Zlatka Horvata so »levi« brez težav nadzirali potek srečanja v dvorani Sutinska vrela v Podsusedu, le streljaj od meje, kjer so imeli slovenski podprvaki celo glasnejšo podporo od domače. Gostom je s hitrejšo igro uspelo znižati zaostanek na 11:15, to pa je bilo tudi vse, kar so zmogli. Miklavčič, ob Skoku in Cingesarju še tretji nekdanji član Gorenja, se je izkazal s petimi goli. Igralec tekme pa je bil Stipe Mandalinić, ki očitno ne pozna usmiljenja do sosedov. Po desetih golih, ki jih je Celju nasul ob koncu prejšnje sezone, jih je sinoči naštel devet. Mimogrede – Dalmatinca, ki ga na Hrvaškem premalo cenijo, bi si v slovenskem dresu želel Vujović, s čimer bi rešil zagato na levem zunanjem položaju.

Velenjčani so pokazali preveliko mero strahospoštovanja do kluba, ki je vselej igral na sklepnem turnirju lige SEHA in ga leta 2013 tudi osvojili, zato so brez resnega odpora doživeli drugi poraz v regionalnem tekmovanju. Ostajajo pri eni zmagi, ki so jo vpisali doma proti Nexeju, glede na prikazano pa si ne morejo obetati nič dobrega, ko bodo čez teden gostovali pri Vardarju.