Ta reprezentanca se nikdar ne bo vdala

Nosilec slovenske igre Marko Bezjak ni bil ponosen na predstavo proti Tuniziji.

Objavljeno
17. januar 2017 23.46
Portret Marko Bezjak, rokometna reprezentanca Slovenije, Ljubljana, 12.Januar2015
Peter Zalokar, poročevalec
Peter Zalokar, poročevalec
Metz – Glavni organizator slovenske igre Marko Bezjak ni imel svojega dne proti Tuniziji. Večji del prvega polčasa je presedel in tudi v drugem ni bil pri strelu (0:4), toda v kombinaciji z Miho Zarabcem mu je v napeti končnici vendarle uspelo zasukati zgodbo in preprečiti poraz. Proti Španiji in potem v izločilnih bojih bo Slovenija potrebovala veliko boljšega »Bezota«, če želi pustiti močan pečat na SP.

Je lahko Slovenija zadovoljna?

Z igro gotovo ne, s končnim izidom pač, glede na to, kako se je odvijala tekma. Padli smo v neko luknjo. Upam, da nas je izučilo. Pomembno je, da nismo izgubili.

Z rezervno začetno postavo ste imeli tekmo v svojih rokah, potem pa se je zalomilo, ko so v igro vstopili glavni aduti. Kako to komentirate?

Težko je reči, kaj se je spremenilo. V drugem polčasu smo bili slabi, obramba ni delovala, potem se je ustavilo še v napadu. Njihov vratar je vse ubranil, mi smo naredili nekaj neumnih napak, ko smo napadali s sedmimi igralci. Nekaj zadetkov smo prejeli v prazno mrežo in takšne stvari ti hitro pokvarijo načrte. No, na koncu smo se le pobrali. Nadoknaditi pet golov zaostanka v šestih minutah ni mačji kašelj. Spet se je pokazala posebna moč te ekipe, ki se nikdar ne vda.

Vas je morda zavedla izključitev Issama Teja?

Mogoče je tudi to vplivalo na naše glave. Vemo, kaj Tej pomeni za tunizijsko ekipo tako v obrambi kot v napadu. On je vodja, vendar so se drugi igralci potem še bolj borili tudi zanj.

Kaj vam je rekel selektor Veselin Vujović, ko se je pri 24:28 zdelo vse izgubljeno?

Dejal nam je, da lahko do konca prejmemo samo še en zadetek, če želimo zmagati ali vsaj igrati neodločeno.

Ni bilo sočnih besed?

Ne, ni jih bilo. Mi res nismo več dobili gola, ob tem smo zastreljali še eno lepo priložnost iz protinapada, pa se je nekako vseeno še dobro končalo.

Ali ste šli v tekmo preveč ležerno?

Ne, na začetku smo bili dobri, pokazali smo zobe in mišice. Iz meni neznanega razloga se je zalomilo kasneje. Morda smo v podzavesti pričakovali, da se bodo Tunizijci kmalu vdali.

Kako lahko Slovenija v 24 urah prikaže tako različna obraza?

Saj tudi druge reprezentance ne morejo biti ves čas na vrhunski ravni. Ocenjujem, da smo še vedno dovolj močni, da lahko naredimo še marsikaj dobrega na tem prvenstvu.

Kako bo takšna tekma vplivala na vzdušje v slačilnici? Boste kakšno zapeli ali gledali v tla?

Zapeli gotovo ne bomo, zavrteli pa si bomo glasbo, tako je v navadi.

Kako mikavno je prvo mesto v skupini?

Zelo si ga želimo. Tudi če bi proti Tuniziji izgubili, bi ga z zmago proti Španiji še vedno lahko osvojili. Pred nami je prost dan, dobro se bomo pripravili za Špance.

Pričakujete, da bo zadnja tekma v Malmöju v kvalifikacijah za OI imela kakšen vpliv?

Sigurno se nam bodo Španci želeli oddolžiti za poraz, ki jim je preprečil odhod v Rio. Ampak tudi mi bomo maksimalno motivirani, da jih po dolgi zgodovini porazov še enkrat premagamo in si zagotovimo prvo mesto.