Tekma sezone v zelenem Marofu

Danes obalni (Izola - Koper) in dolenjski derbi (Krka - Ribnica) v slovenskem prvoligaškem rokometnem tekmovanju.

Objavljeno
18. marec 2016 19.45
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Obalni derbi med Izolo in Koprom v 23. kolu rokometnega DP bo vroč, a še pomembnejši bo dolenjski med Krko in Ribnico, tekmicama za končnico. Po 22 tekmah od 26 je jasno, da bodo sezono do konca maja podaljšali Celje, Gorenje, Koper in Maribor, hud boj pa se je vnel za preostali dve vstopnici. Medtem ko sta Jeruzalem in Trimo praktično že odpadla, so glavni kandidati trije – Krka (27 točk), Loka (26) in Ribnica (25). Škofjeločani ne morejo računati na nedeljski uspeh v Celju, že danes jih lahko prehiti Ribnica, ki je po šokantnem porazu na Kodeljevem v zadnjih dveh kolih prikazala zelo dobro formo, najprej ugnala Ormožane, nazadnje kar za 13 golov domačo Loko. A tudi Novomeščani trenerja Mirka Skoka so ujeli zmagoviti val in obeta se zanimiva tekma. V klubu se zavedajo njene pomembnosti in želijo Marof obarvati v zeleno, zato bodo vsi navijači, ki bodo nosili zeleno majico, imeli brezplačen vstop ...

»Čaka nas tekma sezone, saj bo odločala o tem, ali bomo igrali ligo za prvaka ali ne. Dobro smo se pripravili na tekmeca in smo visoko motivirani. Računamo na podporo navijačev,« je za klubsko spletno stran povedal Jan Jurečič, tretji strelec lige (128 golov), ob vodilnem Jerneju Papežu (155) udarna moč Krkinega napada. Ribničanom bi zmaga na stežaj odprla vrata končnice, poraz bi že lahko bil usoden. »Krka je dobra ekipa, ki točno ve, kaj hoče. Konec koncev gre za generacijo igralcev, ki so že kar dolgo skupaj, dodana vrednost je Jernej Papež. Pričakujem težko tekmo in borbo do zadnje minute,« pa je dejal desnokrilni adut gostov Janez Skušek.

V Izoli bo dvorana Kraška pokala po šivih in ne glede na točkovno razliko v prid Koprčanov je težko napovedati zmagovalca. V Izoli je pred petimi leti klonil tedaj zvezdniški Cimos in Izolani jeseni v gosteh niso bili daleč od uspeha (22:25). Izola se je po 12 porazih pobrala, premagala Trimo in osvojila točko na Koroškem, še vedno pa si ni zagotovila obstanka. Koprčani pa so pred tednom prvič klonili v Bonifiki in proti Gorenju izgubili kar za 14 golov.